Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

O lucrare crestina vine in ajutorul unei familii siriene refugiate aflate in criza

Razboiul civil sirian a devastat milioane de familii. Multe din ele au cautat refugiu in tarile vecine, precum Libanul. Iata o relatare a felului in care o organizatie crestina a adus speranta si ajutor uneia dintre aceste familii.

Familia lui Homer a fost fortata sa fuga de razboiul din Siria cand o bomba le-a distrus locuinta.

A fost foarte dificil aici, iar sotul meu lucreaza din greu. El nu poate sa obtina o slujba mai buna fiindca guvernul nu permite refugiatilor sa lucreze legal. Totusi, avem nevoie de bani pentru a ne putea hrani.

Homer si sotul ei m-au invitat in cortul lor improvizat si mi-au povestit despre viata lor dinainte de razboi.

Aveam o casa frumoasa in Siria, imi lucram propriul pamant, si aveam multe capre. Acum, lucrez pe pamantul unui mosier si castig doar atat cat sa-mi pot plati chiria.

Cand Orphan’s Promise si Heart for Lebanon au aflat de situatia acestei familii, i-au invitat mai intai la centrul de distributie a alimentelor.

Fiecare din aceste pachete contine destul orez, conserve cu carne, fasole si bunuri casnice ca sa ajunga o luna intreaga unei familii de pana la opt membri. Acum, copiii lui Homer merg la Hope Center, sustinut de asemenea de Orphan’s Promise.

Aici, impreuna cu alti copii refugiati sirieni, ei invata limba engleza, araba si matematica.

Imi place foarte mult sa merg la scoala! Profesorii sunt foarte de treaba si chiar se ocupa de noi. Cand am venit in Liban, nu puteam merge la scoala si ne lipsea mult. Acum, mergem la Hope Center si e foarte bine!

Sunt foarte fericita sa-i vad ca primesc o educatie aleasa. Dupa scoala vin acasa si eu le pregatesc o mancare cu ceea ce am primit. Le vad zambetul si fericirea de pe chip, iar asta inseamna totul pentru mine.

La Hope Center, le vorbim copiilor deschis despre Isus si le aratam Cartea Cartilor in limba araba.

Imi place Cartea Cartilor si povestirile despre Isus. Stiu ca, daca ne rugam lui Isus, El ne ia povara. M-am rugat pentru bunica mea, care era la spital, foarte bolnava, si acum ea e complet vindecata.

Orphan’s Promise si Heart for Lebanon au instalat un sistem de apa pentru familia lui Homer, asa incat sa aiba asigurata apa potabila.

Suntem foarte recunoscatori ca ne sustineti cu alimente si apa. Sunt entuziasmat de ceea ce invata copiii mei la scoala. Doresc sa multumesc din inima crestinilor pentru rugaciunile lor si ca s-au ingrijit de nevoile noastre. Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va pazeasca familiile! Vreau sa spun tuturor oamenilor care ne ajuta ca ii iubesc. Heart for Lebanon si Orphan’s Promise, va iubesc din inima!

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 167 - 25 februarie 2017 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: imigranti, siria, refugiati, cartea cartilor, liban, ajutor umanitar

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.