Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Importanta intalnirii dintre Trump si Netanyahu - analiza

In ultimele saptamani, redactorul sef al stirilor CBN, John Waage, s-a aflat atat in Ierusalim, cat si in Washington. Care este importanta intalnirii celor doi lideri pentru crestini?

John Waage: In Statele Unite, 80% dintre crestini au votat pentru Donald Trump. Motivul principal pentru care crestinii l-au votat pe Donald Trump, a fost Israelul. In ultimele saptamani ale campaniei sale, Trump a mentionat des subiectul mutarii ambasadei SUA din Tel Aviv la Ierusalim. A vorbit si despre restabilirea relatiilor cu Israelul, relatii convenabile pentru ambele state. Motivul este modul in care Israelul este prezentat in Biblie. Domnul spune in Geneza: „Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema…” Pe de-o parte, sustinerea lui Donald Trump de catre crestini se bazeaza pe mesajele din Scriptura. Pe de alta parte, multi oameni din intreaga lume s-au rugat pentru Israel. Se poate vedea cresterea numarului de turisti din Ierusalim, veniti din China si Indonezia. Multi crestini se roaga pentru pacea Ierusalimului si viziteaza orasul.

Zeci de mii de crestini din Orientul Mijlociu au fost constransi sa-si paraseasca casele lor si chiar au fost victimele genocidului. Dupa parerea ta, acesti doi lideri pot da vreo speranta acestor oameni?

John Waage: Cred ca exista speranta. Au vorbit despre o colaborare regionala intre SUA si Israel, dar si alte state care nu vor extinderea islamului radical. Daca aceasta colaborare va avea loc, atunci inseamna ca va exista o alianta care sa-i infranga pe cei care i-au persecutat pe crestini, precum SIIL, care i-au constrans pe oameni sa-si paraseasca casele, sau chiar i-au omorat. Astfel, exista speranta ca atunci cand sunt departe de casele lor, crestinii sa fie tratati bine, iar situatia din Orientul Mijlociu sa se stabilizeze.

Ani la randul, comunitatea internationala a cerut adoptarea unei solutii implicand existenta a doua state, Israel si Palestina. Care este semnificatia biblica aflata in spatele insistentei infiintarii unui stat palestinian in Cisiordania?

John Waage: Acela este teritoriul pe care Domnul il numeste in mai multe locuri in Biblie „muntii lui Israel, tara Mea” si atentioneaza natiunile din lume sa nu divizeze tara Lui. Insa, in ultimii 40 de ani, comunitatea internationala a insistat exact in aceasta directie. Acesta este un patrimoniu biblic, o tara care a fost promisa poporului evreu acum 4.000 de ani.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 658 - 26 februarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, orientul mijlociu, palestina, netanyahu, trump, analiza, acord

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.