Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Un plan regional de pace in Orientul Mijlociu, o himera?

Fostul secretar de stat John Kerry a incercat sa negocieze un program regional de pace in Orientul Mijlociu, in urma cu un an, potrivit rapoartelor mass-media. Acel raport a fost publicat dupa intalnirea recenta dintre premierul Netanyahu si presedintele Donald Trump, in care s-a vorbit si despre un posibil tratat de pace care i-ar include nu doar pe israelieni si pe palestinieni, ci si alte tari din zona. Liderul israelian nu crede insa ca palestinienii vor accepta vreodata existenta statului Israel.

In prima parte a anului 2016, a avut loc o intalnire secreta intre Kerry, regele Abdullah al Iordaniei, presedintele el-Sisi al Egiptului si Netanyahu la Aqaba, in Iordania. Scopul intalnirii a fost de a pune la cale un plan regional de pace, bazat in parte pe initiativa de pace din 2002 a Ligii Arabe. Initiativa actualizata a lui Kerry facea Ierusalimul capitala celor doua state si cerea israelienilor sa cedeze intreaga Cisiordanie palestinienilor, in schimbul recunoasterii Israelului ca stat evreiesc.

Totusi, ambasadorul Oren, ministrul delegat al Diplomatiei Publice, a declarat pentru Stirile CBN ca nu crede ca palestinienii vor recunoaste vreodata existenta statului Israel.

Palestinienii nu vor accepta existenta unui stat legitim evreiesc, indiferent de granite. Aici nu e vorba de granite, ci de existenta statului Israel.

Potrivit raportului, Netanyahu ar fi respins oferta, fiindca nu era sigur daca va fi acceptata de guvern. Acum doua saptamani, in cadrul conferintei de presa, atat presedintele Trump, cat si Netanyahu au dat de inteles ca un plan regional de pace ar fi cea mai buna oportunitate pentru rezolvarea conflictului dintre israelieni si palestinieni, fara a da detalii.

Oren spune ca palestinienii nu au un stat fiindca ei au refuzat ofertele trecute, dintr-un singur motiv.

Palestinienilor li s-au oferit de nenumarate ori un stat, insa ei au tot refuzat, aproape de fiecare data in mod violent. Ei au refuzat nu fiindca nu le-au convenit granitele, nici pentru ca aveau ceva impotriva asezarilor, nici din cauza Ierusalimului. Ei au refuzat de fiecare data dintr-un singur motiv: faptul ca pretul de a avea un stat palestinian era recunoasterea statului evreiesc.

Publicatia israeliana Haaretz a fost prima care a relatat propunerea, insa cabinetul prim-ministrului a refuzat sa comenteze. Unii cred ca informatia a fost publicata pentru a-l denigra pe Netanyahu, acum cand relatiile cu SUA sunt mai calde

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 168 - 4 martie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, orientul mijlociu, ierusalim, jerusalem dateline, palestina, netanyahu, acord, john kerry, pace

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.