Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Israel un posibil razboi cu Hezbollah la granita cu Libanul?

Acum zece ani, militantii Hezbollah au trecut granita Libanului si au atacat soldati israelieni. Acea ambuscada nu doar a generat un razboi, ci a si aratat pericolele ce ii pasc zilnic pe israelieni, din toate partile. Dupa cum relateaza Chris Mitchell de la granita de nord a Israelului, Armata Israeliana se pregateste pentru un posibil razboi la granita. O perspectiva rara asupra Armatei Israeliene care se pregateste sa intampine Hezbollahul sustinut de iranieni.

Am mers de-a lungul granitei cu doi ofiteri combatanti ai IDF, si, daca ascultati cu atentie, puteti auzi cum se lucreaza la protejarea acestui teren periculos. Steagul ONU din spatele meu reprezinta granita internationala, iar de cealalta parte a gardului trecem in Liban. Eu sunt de partea Israelului, iar armata a construit o bariera de cinci-sase metri inaltime, impotriva infiltrarilor Hezbollah.

Ne ofera un punct de observatie, pentru a vedea mai bine. Apoi, ne ofera o mai buna protectie. Astazi, daca o persoana incearca sa treaca bariera, nu o va putea face prea usor si va trebui sa se opreasca pentru cateva momente, ceea ce ne va da timp sa actionam.

Ei isi cunosc bine dusmanul. Stim ca adversarul nu e inocent si ca va cauta mereu puncte pe unde se pot infiltra fara sa fie vazuti.

De aceea, noi lucram pe intreaga portiune a barierei, nu doar in anumite puncte. Aici, la granita, dusmanul e mereu un pericol clar si prezent. La doar 1,5 km de aici se afla un sat libanez siit, cel mai probabil o fortareata a Hezbollahului. Un alt semn al prezentei Hezbollah la granita, chiar in spatele gardului de acolo, e acel steag galben.

In acest loc, se afla comunitatea israeliana Shetula.

Comunitatea e aproape de gardul de siguranta, asa ca am construit un zid, mai aproape de comunitate. Stim ca Hezbollahul nu cauta sa atace doar puncte militare. Scopul lor e sa raneasca orice israelian, copil, tanar sau batran. Scopul lor e sa-i raneasca pe israelieni, fie civili, fie militari. Noi dorim sa protejam atat civilii, cat si personalul militar, fiindca scopul armatei e de a proteja statul.

Aici a inceput ultimul razboi. Acest memorial marcheaza locul ambuscadei Hezbollah din 2006. Ei au rapit doi soldati si au ucis trei, incident ce a marcat inceputul celui de-al doilea Razboi Libanez. Hezbollahul a ales acest loc fiindca e o zona fara semnal. Ei cunosteau foarte bine zona. Ne-au urmarit indeaproape si au transmis si un video la stiri, in care am vazut rapirea. Au obtinut informatii despre noi.

Liderii israelieni din Ierusalim sunt si ei constienti ca Hezbollahul se gandeste la un nou razboi.

Hezbollahul planuieste un nou razboi peste granita. Trebuie sa fim pregatiti pentru asta. Va incerca sa captureze un oras, sau ceva asemanator. Trebuie sa fim pregatiti pentru orice.

Dupa cum spuneau si liderii IDF, Hezbollahul a reprezentat mereu o amenintare strategica pentru tara noastra. De aceea, Israelul a intreprins actiuni preventive impotriva Hezbollahului si a sirienilor care aduc arme pentru Hezbollah in Liban. Asta i-a descurajat oarecum pe israelieni.

Scopul Israelului e si acela de a-i impiedica pe sirieni sa tranfere arme catre Hezbollah. In ciuda atacurilor, mass-media libaneza afirma ca Hezbollahul detine acum arme care vor schimba situatia. Exista cam 130 000 de rachete in mainile Hezbollahului care n-au fost lansate in razboiul civil sirian si pe care le pastreaza. Daca tintesc orasele noastre, aceste rachete ar putea ajunge pana la Eilat, in sud. Intreaga noastra tara se afla in raza de actiune a acelor 130 000 de rachete. Iata inca un motiv pentru a fi vigilent aici.

Aceasta zona e una frumoasa. Cu natura, nostalgie... Totul pare cat se pare de inocent, dar, din cele ce stim despre dusman, stim ca aici va fi un razboi. De aceea, trebuie sa impiedicam o eventuala infiltrare mai adanca.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 169 - 11 martie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: iran, israel, hezbollah, razboi, liban, armata

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.