Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Provocarile actuale de politica externa ale lui Trump si ale lumii occidentale

Planurile presedintelui Trump de a mari fondurile pentru aparare cu 54 de miliarde de dolari vine in urma provocarilor intampinate de administratia sa in politica externa la nivel mondial. Asa cum relateaza corespondentul CBN George Thomas, acest lucru include si Orientul Mijlociu.

In Orientul Mijlociu, SIIL-ul continua pe calea mortii si distrugerii. Presedintele spune ca infrangerea grupului terorist si siguranta americanilor din tara si din strainatate sunt prioritare.

Departamentul Apararii a prezentat la Casa Alba planul preliminar pentru infrangerea SIIL-ului. Planul a fost inaintat de catre secretarul Mattis, care a prezentat principiile optiunii prezentate, asteptand reactii si propuneri.

S-a descoperit o crevasa de aproape 400 de metri in desertul irakian, unde se crede ca SIIL-ul ar fi impuscat si aruncat peste 4 000 de trupuri omenesti. Victimele au fost xecutate fiind legate la ochi si la maini. De asemenea, s-a aflat ca SIIL-ul folosea catelusi pe post de atentatori sinucigasi. Clipurile video aratau luptatorii SIIL legand incarcatura explozibila pe acest catelus, planuind sa-l detoneze de la distanta. Din fericire, fortele irakiene au reusit sa salveze catelul si sa dezamorseze bomba.

Intre timp, in vestul Irakului, influenta Iranului continua sa creasca in regiune, la aproape doi ani de la semnarea acordului care ar fi vrut sa tempereze ambitiile sale nucleare. Ayatollahii insa, inundati cu miliarde de dolari proveniti in urma acordului, inca isi testeaza rachetele, exportandu-si tacticile teroriste.

De prea multa vreme, Iranul trimite arme si finante catre gruparile lor teroriste din Liban, Siria si Fasia Gaza. Au facut eforturi mari pentru a dezvolta noi arme nucleare si rachete balistice. Din cauza dezastuoasei ridicari a sanctiunilor aplicate Iranului, el are si mai multe resurse dedicate in aceasta directie.

Exista si amenintarea nucleara din partea unui alt regim necinstit, Coreea de Nord. Expertii precum James Wolsey, fostul director al CIA, au avertizat ca e primejdios sa subestimam arsenalul atomic al acestei tari. La doua saptamani dupa efectuarea testului balistic, Wolsey e de parere ca armele balistice ale Coreei de Nord sunt probabil mai avansate si mai periculoase.

Secretarul Apararii, James Mattis, a avertizat recent Coreea de Nord ca angajamentul SUA de a-si apara aliatii din regiune este ferm. Orice atac asupra SUA sau asupra aliatilor nostri va fi infrant si orice folosire a armelor nucleare va intampina un raspuns eficient si coplesitor.

SUA se confrunta cu posibile amenintari si din partea unor tari precum China si Rusia. Acestea, impreuna cu alte focare din intreaga lume creeaza un peisaj haotic si primejdios in intreaga lume, la inceperea mandatului lui Trump.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 169 - 11 martie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: iran, statul islamic, coreea, terorism, sua, trump

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.