Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Lucrari de restaurare si consolidare la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim

Suntem la cinci minute de cel mai sfant loc al crestinismului, Biserica Sfantului Mormant, locul in care multi cred ca Isus a fost ingropat si apoi a inviat din morti. Recent, am aruncat o privire in spatele cortinei, la procesul de restaurare a bisericii.

E un edicul, o structura construita deasupra a ceva ce multi cred ca e locul de ingropare a lui Isus. Dupa ani de neglijare, acum primeste o noua infatisare.

Stanca sfanta s-a pastrat, si acesta e un lucru foarte bun in aceasta faza a proiectului.

Profesoara Antonia Moropoulou conduce proiectul.

Vom incepe sa punem bolturi si ancore de titan pentru a reajusta podelele de marmura cu ajutorul mortarului si al betonului. Asta inseamna ca vom asigura integritatea structurala prin aceasta interventie.

National Geographic a documentat aceasta restaurare anul trecut, intr-o emisiune speciala.

Iata placa de marmura ce a fost indepartata pentru prima data dupa mai mult de 2 000 de ani. Dedesubt, s-a gasit o alta placa de pe vremea cruciatilor, iar sub aceasta, un mormant din secolul I, despre care multi cred ca a fost mormantul lui Isus.

Desi multi considera Biserica Sfantului Mormant ca fiind locul unde Isus a fost ingropat si apoi a inviat, altii cred ca invierea a avut loc la Gradina Mormantului, din apropiere. Oricare ar fi locul autentic, lucrarea va consolida biserica pentru multi ani.

A trebuit, desigur, sa deschidem Sfantul Mormant, pentru a-l izola fata de ziduri si pentru a-l proteja. Numarul e S3 E14, indicand locul in cadrul monumentului.

Restaurarea e asemenea rezolvarii unui puzzle. Restauratorul Theodoros Mavridis explica cum reconstruiesc ei placile de marmura ce inconjoara ediculul.

Le perforam, punem piese de titan intre cele doua piese, le fixam inauntru cu un adeziv special, dupa care le imbinam si le pozitionam vertical, ca greutatea de deasupra sa confere presiune si stabilitate, iar piesele sa se intercaleze in mod perfect.

Cei care lucreaza la proiect nu o considera doar o slujba, ci si un prilej de bucurie.

Cum v-ati simtit cand mormantul a fost deschis?

Extraordinar ! Simteam ca, lucrand la mormantul lui Hristos, nu lucram la un simplu monument, ci aducem mesajul invierii, care e speranta si lauda a milioane de oameni. Acolo ai sentimentul ca te afli in cel mai viu loc de pe planeta. Mama si bunica mea sunt foarte mandre de mine. In fiecare zi, sunt fericit sa fiu aici. La terminarea proiectului, voi fi extrem de fericit.

Proiectul se asteapta sa fie gata de Paste.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 171 - 25 martie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: ierusalim, mormant, isus

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.