Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Mutarea ambasadei SUA in Ierusalim - mai aproape de realitate?

Un eveniment major ar e acela ca presedintele Trump sa mute Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Recent, a sosit o delegatie din SUA pentru a spune ca presedintele isi va tine angajamentul. Delegatia, condusa de congresmanul Ron DeSantis, a sosit aici pentru a explora posibilitatea mutarii Ambasadei SUA la Ierusalim. Multi oameni credeau ca Trump va face acest lucru din prima zi si, fiindca n-a facut-o, unii au fost dezamagiti. DeSantis a spus ca, desi nu Trump a trimis delegatia, ei ii vor trimite rapoartele.

Am socotit necesar sa venim si sa informam Congresul despre locatia unde ar putea fi amplasata. Trump e in pozitia in care, fie se va tine de promisiune, fie va trebui sa semneze o declaratie de renuntare.

In 1995, Congresul a adoptat tratatul Jerusalem Embassy Act, prin care SUA trebuia sa-si mute ambasada din Tel Aviv la Ierusalim, pe care evreii o considera reala capitala a Israelului. De atunci, fiecare presedinte a semnat declaratii de securitate, pentru a impiedica aceasta mutare. Cea mai recenta, semnata de fostul presedinte Obama, expira in luna mai.

Din cate il cunosc pe presedinte, el e un om de cuvant. Nu cred ca el va semna acea declaratie in aceeasi luna in care evreii sarbatoresc aniversarea de 50 de ani a Ierusalimului.

Grupul a vizitat posibilele locatii ale ambasadei. DeSantis nu s-a intalnit cu liderii palestinieni de data asta, dar bazat pe intalnirile trecute, el afirma ca nu se asteapta la revolte in cazul mutarii ambasadei.

Daca privim la unele legaturi pe care le are tara noastra cu unele state arabe din Golf, de exemplu, care nu sunt de acord cu aceasta idee, vedem ca nu se concentreaza in acest moment pe Ierusalim, ci mai degraba pe Iran si pe alte probleme de securitate.

DeSantis afirma ca ar fi trei mari beneficii in favoarea mutarii ambasadei.

Primul ar fi adevarul. Avem o legatura istorica cu poporul evreu si cu orasul Ierusalim.

El a mai spus ca Ierusalimul e una din cele mai vechi capitale.

Potrivit Bibliei, regele David a facut Ierusalimul capitala poporului evreu, in urma cu 3 000 de ani.

In al doilea rand, cred ca e important ca presedintele sa se tina de angajamentul facut. In al treilea rand, cred ca asta va arata ca America ofera sustinere totala aliatilor sai din Israel.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 171 - 25 martie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: ierusalim, sua, trump, ambasada

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.