Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Trump si situatia actuala din Israel si Orientul Mijlociu. Comentariu Joel Rosenberg, expert

Oamenii din Israel se intreaba daca presedintele Trump va perpetua starea actuala din Israel si Orientul Mijlociu. Cand reportera CBN, Wendy Griffin, l-a intrebat pe Joel Rosenberg, expert in problemele din Orientul Mijlociu, el a spus ca relatiile dintre SUA si Israel sunt mai bune ca niciodata.

Cei de dreapta sunt ingrijorati ca, dupa un inceput promitator cu presedintele Trump si Benjamin Netanyahu, lucrurile se reintorc la starea de dinainte. Se discuta despre o mutare imediata a ambasadei in Ierusalim, iar ideea aceasta pare momentan suspendata. A fost acea convorbire telefonica intre Trump si Mahmoud Abbas. Care e parerea dvs.? Se reintorc lucrurile inapoi la statutul initial?

Nu trebuie sa ne ingrijoram. Avem cele mai bune relatii dintre SUA si Israel din ultimii opt ani, sau chiar mai mult. Pare putin exagerat sa spunem ca, dintr-odata, totul e ca inainte. SUA trebuia sa discute si cu partea palestiniana, si cu cea israeliana.

Dar care a fost primul lider cu care presedintele s-a intalnit?

A fost premierul Netanyahu. E vorba de o relatie foarte buna. Presedintele a numit oameni pro-Israel in jurul sau. Vicepresedintele Mike Pence, care imi e prieten, e un mare sustinator al Israelului. E un om foarte hotarat. Cred ca s-a exagerat putin. Presedintele are nevoie de relatii bune si cu imparatul Iordaniei, cu presedintele Egiptului, si cu liderii palestinieni.

Nu stiu daca presedintele va obtine ceea ce doreste. El doreste un tratat de pace clar intre palestinieni si evrei. Toata lumea isi doreste asta, iar el chiar se pricepe la negocieri. Totusi, ar trebui sa discute cu ei si sa-i respecte pe palestinieni, care, sincer, se afla intr-o pozitie dificila.

Sa vorbim putin despre acordul nuclear iranian. Presedintele Trump l-a mostenit si spunea ca il va rezolva. Ce parere aveti despre asta?

De fapt, el n-a spus niciodata ca va desfiinta acordul. Rubio, Cruz si ceilalti au spus asta. El spunea ca, odata ce ai incheiat acordul, e incheiat. Sa rupem acum si acordurile cu rusii, francezii, britanicii si cu ceilalti?

Eu l-as rupe, din instinct, insa el spune ca trebuie sa vedem cum reusim sa-l aplicam. El a spus ca, daca Iranul incalca acordul, vom lua masurile necesare, fiindca totul se destrama daca Iranul incalca acordul. Aceasta e abordarea presedintelui.

O mare parte din intalnirea lui Netanyahu cu Trump a fost pentru a vedea cum pot sa monitorizeze Iranul si care va fi politica SUA, a Israelului si aliatilor din regiune. Iranul deja incalca acordul, cu acele lansari de rachete balistice, cu testele pe care le fac. Ele nu fac parte din acordul nuclear iranian, dar fac parte din alte rezolutii ale ONU, care spun ca nu le e ingaduit sa testeze acele tipuri de rachete. Va fi un mare test pentru presedinte. Trebuie sa vada cum va rezolva cu Iranul astfel incat acesta sa nu ajunga o amenintare existentiala pentru israelieni, sauditi pentru ceilalti din regiune sau pentru SUA.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 171 - 25 martie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, orientul mijlociu, trump, analiza, joel rosenberg

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.