Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Atacul terorist din Londra - perspectiva din Israel

Saptamana trecuta, londonezii au fost in stare de soc din pricina atacului terorist. In Israel, oficialii israelieni au spus ca sustin Anglia. Unul dintre ei spunea ca teroarea e aceeasi, indiferent unde are loc, si trebuie sa luptam neobositi impotriva ei.

Discutam cu Julie Stahl, corespondenta CBN, despre ce s-a intamplat in Londra si ce se petrece in Israel si in Orientul Mijlociu. Julie, acesta a fost un atac terorist oribil in inima Londrei, insa israelienii sunt obisnuiti cu astfel de atacuri in ultimii ani.

Ceea ce incepe in Israel se raspandeste si in alte natiuni. Amandoi eram aici in 2008, cand s-a intamplat asta si in Israel. Nu departe de aici, cineva a intrat cu buldozerul in mai multe masini, ranind multi oameni inainte sa fie oprit. Chiar acum, in ianuarie, am avut un alt atac de acest fel, nu departe de unde locuiesc, cand altcineva a intrat cu camionul intr-un grup de soldati, omorand patru dintre ei.

Doua arme asemanatoare ca si cele din Londra au fost folosite si aici, nu doar vehicule, ci si cutite. E atat de simplu pentru ei. Au nevoie doar de un permis de conducere si un vehicul. Sunt la indemana oricui. Nici macar nu e nevoie de un permis de conducere. Trebuie doar sa pornesti masina si poti lovi oameni in orice loc. E o arma convenabila pentru ei.

In plus fata de acel atac terorist, la stiri se mai vorbea si de conflictul israeliano-palestinian. Zilele trecute stiu ca ai fost la o conferinta de presa cu Jibril Rajoub, despre care unii spun ca ar putea deveni urmatorul presedinte al Autoritatii Palestiniene. Ce a avut de spus ?

El cam vorbea de rau pe toata lumea. Spunea ca palestinienii sunt complet inocenti si ca, daca au facut ceva rau, au fost provocati de israelieni. Totusi, parea sa-i placa de presedintele Trump. Iata ce zicea el, printre altele.

Acum asteptam. Trump insusi ne-a dat telefon si i-a spus lui Mahmoud Abbas intentiile sale, ca ar vrea ca suferinta sa inceteze si ca ne vede ca un partener strategic.

E o situatie interesanta. Unii oameni sunt optimisti, dar altii spun ca e acelasi conflict care nu duce nicaieri. Ce parere ai ?

Se pare ca, in acest moment, lucrurile sunt blocate. Cu toata bunavointa pe care o are, poate ca presedintele Trump va reusi sa faca ceva, poate nu. Cred ca ambele parti au mentinut viu acest proces fiindca stiu si unii si altii ca nu ajung la o concluzie. Poate ma insel, dar nu pare ca se va schimba ceva prea curand.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 172 - 1 aprilie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: terorism, atentat, islamism, marea britanie, londra, anglia

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.