Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

UN Watch – O voce pentru adevar la ONU in privinta conflictului israelo-palestinian

Hillel Neuer, directorul executiv de la UN Watch, luptă de ani de zile împotriva părtinirii Israelului de către ONU, în cadrul Consiliului Drepturilor Omului, de la Geneva. Iată un videoclip care include o mustrare usturătoare la adresa celor ce sunt împotriva Israelului.

"Israelul a folosit cel mai rele abuzuri: epurarea etnică și impunerea unui regim apartheid." "Israelul continuă apartheidul în Palestina, o crimă împotriva umanității." "Manifestă violență și terorism împotriva poporului palestinian." "Aceste încălcări includ construirea de ziduri de apartheid pentru a legitimiza furtul de teren și pentru a iudaiza Ierusalimul." "Zidul de separare e un exemplu de apartheid practicat de Israel." "Practicile Israelului de discriminare și extremism..."

UN Watch are cuvântul: "Domnule președinte, permiteți-mi să încep prin a prezenta următoarele. Tot ceea ce am auzit de la cei mai mari agresori ai drepturilor omului, ai drepturilor femeilor, ai libertății religioase și a presei, ai libertății de adunare și de opinie, constituie minciuni dictatoriale. Raportul de astăzi nu consideră că israelienii ar merita să aibă drepturi umane, fapt ce se regăsește în abordarea acestui consiliu, a cărui agendă împotriva Israelului ignoră complet drepturile lor umane.

În weekend, președintele Abbas anunța că oferă cea mai înaltă medalie lui Rima Khalaf, care a demisionat din Comisia Economică și Socială pentru Asia de Vest, o agenție a ONU aflată în Beirut, care cuprinde 18 state arabe, după ce secretarul general Guterres i-a dat indicații să elimine un raport absurd care acuza Israelul de "apartheid". Domnule președinte, de ce președintele Abbas medaliază un raport scris de cunoscutul Richard Falk, după ce propria lui misiune palestiniană a încercat, în 2010, să-l înlăture pe Falk fiindcă ar fi fost partizan al grupării Hamas, după cum am aflat de la WikiLeaks ? Acuzația împotriva Israelului e absurdă. Cei 1,5 milioane de arabi din Israel..."

Ambasadorul palestinian întrerupe discursul - "A spus mai multe fraze care depășesc scopul acestei întâlniri, vorbind despre dna Rima Khalaf în termeni inacceptabili. Am vrea ca el să se oprească. Am găsit niște termeni care aduc umilire Consiliului. Solicităm respectarea tradițiilor noastre din cadrul Consiliului Drepturilor Omului."

"Susținem punctul de vedere exprimat de Palestina și Egipt."

Antevorbitorul poate continua.

"Mulțumesc, dle președinte. Cei 1,5 milioane de arabi din Israel, indiferent prin ce trec, se bucură de drepturi depline de vot și pot fi aleși în Knesset, lucrează ca doctori și avocați, lucrează la Curtea Supremă. Aș dori să întreb țările arabe care tocmai au luat cuvântul. Câți evrei locuiesc în Egipt, în Irak și în celelalte țări ? Câți evrei locuiesc în Egipt, Irak, Iordania, Kuweit, Liban, Libia, Maroc ?

Cândva, Orientul Mijlociu era plin de evrei. Algeria avea 140 000 de evrei. Algeria, unde sunt evreii tăi ? Egiptul avea 75 000 de evrei. Unde sunt aceștia ? Siria avea zeci de mii de evrei. Unde sunt aceștia ? Irakul avea peste 135 000 de evrei. Unde sunt aceștia ?

Domnule președinte, unde e adevăratul apartheid ? De ce există o comisie a ONU pentru Orientul Mijlociu, care nu include Israelul ? Încă din anii 1960, au refuzat să includă Israelul. Unde e apartheidul, dle președinte ? De ce ne întâlnim noi azi pentru a selecta un singur stat, Israelul, ca țintă ? Unde e apartheidul, dle președinte ?"

Tăcere în sală...

Am discutat mai devreme cu Neuer în studioul nostru din Ierusalim despre bătălia pe care o duce la ONU.

Consiliul Drepturilor Omului a fost fondat de idealiști remarcabili. Eleanor Roosevelt a fost președinta fondatoare a acestuia și o mare filantroapă a vremii sale. El include azi membri ca Rusia, China, Cuba, Pakistan, Venezuela, și mi se pare strigător la cer. De fiecare dată când merg acolo, îmi reamintesc că intru într-o instituție "orwelliană", dictatorială, unde drepturile omului au fost răstălmăcite. Noi încercăm să spunem adevărul, de aceea sunt cel mai urât om din Geneva.

Ai putea descrie ce tratament primește Israelul la ONU ?

Israelul e tratat ca nicio altă țară. La fiecare sesiune a Consiliului Drepturilor Omului, există o zi alocată Israelului, așa cum e alocată o zi întreagă pentru situația drepturilor omului în întreaga lume. E un element în agendă, menit special să critice așa-zisele încălcări ale Israelului. Pe agendă n-am găsit genocidul din Darfour, Sudan. În agendă nu apare Siria, unde milioane de oameni sunt strămutați și unde se aruncă cu bombe în copii, nici Coreea de Nord, unde se încalcă clar drepturile omului. Doar Israelul e trecut în agendă dintre toate acestea. Dacă privim la numărul de rezoluții, vedem că Israelul e condamnat în peste jumătate dintre acestea.

Expertul pe problemele Israelului vede doar încălcările israelienilor, care sunt presupuse de la sine, și nimeni nu aruncă o privire la acțiunile palestinienilor. Dacă are loc, Doamne ferește, un atentat sinucigaș în Israel, expertul va critica răspunsul Israelului care caută teroristul, dar nu-l va critica pe atacatorul palestinian, fiindcă e o acțiune palestiniană, care nu ține de competența sa. E un tratament preferențial, conceput pentru a crea iluzia că Israelul e unul dintre cei care încalcă drepturile omului.

Cum e pentru tine ?

Nu e plăcut să fii într-o adunare unde știi că marea parte din oamenii din față te disprețuiesc pentru că aduci critici la adresa ONU, atunci când se fac lucruri contrare principiilor lor și pentru că pomenești de tiranii de acolo, aflați în poziții înalte. Nu e deloc plăcut, dar primim susținere din întreaga lume, știm că facem ceea ce trebuie și vom continua să vorbim pe față.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 143 din 8 aprilie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, antisemitism, palestina, onu, un watch, drepturile omului, geneva

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.