Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Regandirea strategiei Israelului in lumina sprijinului American sub Trump - analiza

Am discutat cu doi oameni care au fost personaje cheie in Israel. Gen.-mr. Michael Herzog activeaza acum la Near East Policy Institute si fratele sau, Isaac Herzog e presedintele principalului partid de opozitie, Uniunea Sionista. Ambii ne-au spus ca sunt incurajati de oportunitatile prezentate de administratia Trump privind relatiile cu lumea islamica si araba, dar si cu dusmanii, precum Coreea de Nord si Iranul.

Coreea de Nord pare sa aiba legaturi stranse cu Iranul. Ati descrie amenintarea programului nuclear iranian ca fiind mai mare decat a Coreei de Nord ?

Coreea de Nord detine capabilitati nucleare, iar Iranul deocamdata nu. Cred ca, desi s-a incheiat acel acord nuclear cu Iranul, amenintarea e inca prezenta, poate e doar putin intarziata. Amenintarea insa ramane, fiindca infrastructura e pregatita, ambitiile sunt mari si, indata ce restrictiile vor fi ridicate peste 15 ani, Iranul ar putea fi foarte aproape de a obtine arma nucleara si atunci ar fi foarte dificil de oprit.

Sunt ingrijorat si de cooperarea cu Coreea de Nord. Exista un istoric al cooperarii intre cele doua state. Coreea de Nord a ajutat Siria sa-si construiasca un reactor nuclear. Potrivit mass-media internationala, reactorul a fost distrus de Israel.

Privesc, asadar, cu mare grija la aceste legaturi. As adauga ca, in vara lui 2007, potrivit surselor straine, Israelul ar fi distrus un reactor nuclear construit de Bashar al-Assad, liderul din Damasc, tocmai cand se pregatea sa-l porneasca. Ganditi-va care ar fi fost urmarile. A fost un reactor nord-coreean.

Coreea de Nord si Iranul sunt statele-problema ale lumii si trebuie sa fim duri si directi in privinta activitatilor pe care acestea le intreprind.

Am o ultima intrebare pentru amandoi. Avem o noua administratie. Cum schimba acest fapt socotelile din Orientul Mijlociu, ce ar trebui sa stie americanii in acest moment si ce sfaturi i-ati da noii administratii ?

Intai, trebuie sa-si dea seama ca e o regiune foarte complexa. Aici sunt popoare, natiuni, miscari nationale conflictuale. Israelul trebuie sa fie foarte puternic, sa mentina latura calitativa a intregii regiuni, si, desigur, contra Iranului, ca principal autor al urii si al instabilitatii din regiune.

De alta parte, apar si noi oportunitati. Aceasta e o perioada de tranzitie istorica, iar noi trebuie sa fim mereu in frunte, sa conducem si sa folosim maretia Israelului ca parte din aceasta.

Intai, cred ca SUA trebuie sa-si recastige respectul si credibilitatea in regiune, deoarece exista un deficit. As spune ca, in primul rand, trebuie verificate politicile de destabilizare a Iranului, in timp ce se actioneaza pentru infrangerea SIIL, nu una in detrimentul celeilalte.

Ati dori sa mai adaugati ceva ?

As dori sa inchei spunand ca mesajul transmis de presedintele Trump catre Assad, prin cele 59 de rachete Tomahawk, a fost foarte clar, nelasand loc de interpretare. A fost un mesaj corect si la obiect. Sper sa se inteleaga ca regulile jocului s-au schimbat in regiune. Unii ar putea spune si ca avem un nou serif in oras.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 176 - 29 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: iran, israel, orientul mijlociu, coreea, sua, analiza, herzog

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.