Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Interviu cu Donald Trump Lideri evanghelici se roaga pentru presedintele american

Un interviu realizat de Pat Robertson cu Donald Trump,la Casa Albă - au abordat câteva teme, printre care Coreea de Nord, relația dintre SUA și Rusia, dar și situația din Orientul Mijlociu.

Domnule presedinte, tocmai ati revenit de la summitul G20, ati calatorit in jurul lumii. Care credeti ca e marea problema cu care se confrunta lumea in acest moment?

Donald Trump: Sunt mai multe probleme. Mi s-a predat o ștafetă dificilă, situația era dezastruoasă, dar cred că acum ne descurcăm binișor. Coreea de Nord, desigur, e o mare problemă, și Orientul Mijlociu e un dezastru, dar putem spune că, în cinci luni, am reușit să facem mai multe contra SIIL-ului decât oricine înainte și am avut un mare succes acolo. Aș spune că Orientul Mijlociu e într-o situație dură, dar cred că o vom îndrepta. Dorim ca, în final, să începem să investim în SUA, dar întâi trebuie să scăpăm de SIIL, de teroriști, după cum știți și dvs. foarte bine. Apoi, vom afla și ce e de făcut cu Coreea de Nord.

Ei au lansat acele rachete intercontinentale. E posibil să le neutralizăm înainte sau imediat după lansare?

Donald Trump: Nu am dori să spunem prea multe, decât că luăm în considerare o mulțime de opțiuni și lucrăm împreună cu mai multe națiuni, printre care și China. Cred că și China s-ar bucura ca situația să fie rezolvată. E o mare problemă pentru ei. Avem acest mare avantaj al comerțului cu ei și mă înțeleg foarte bine cu președintele Xi. Îmi place de el și cred că și lui de mine. Am petrecut mult timp împreună și cred că ei vor fi duri în ceea ce privește Coreea de Nord.

Credeți că vor fi mai duri cu Coreea de Nord ? Știu că ați fost atât de aproape, când ați vizitat acolo...

Donald Trump: Vom vedea. Aș spune că au avut o șansă, când președintele Moon a fost ales în Coreea de Sud, care are o abordare mult mai diferită în această problemă decât predecesorul său. El pare să fie mai blând, dar s-ar putea să nu fie așa. Îmi place de el, cred că va fi puternic și cred că are perspective puternice, mai mult decât oamenii înțeleg. Vom vedea ce va fi. China cred că dorește să ne ajute, și vom vedea dacă o fac sau nu, dar, în opinia mea, Chinei îi va face plăcere să ne ajute.

În ce măsură îi puteți influența ?

Donald Trump: Anual, China câștigă sute de miliarde de dolari cu noi, din comerț. Mi-ar plăcea să renegociez termenii acestui comerț, dar cu siguranță voi fi mai indulgent dacă ei doresc să ne ajute în problema Coreei de Nord. Vom vedea. Avem relații foarte bune cu China și cu președintele acesteia, care e o persoană de calibru. Vom afla dacă vor sau nu să ne ajute. Oricare din variante e posibilă.

Ce puteți spune despre asocierea de națiuni arabe care nu sunt de acord cu Qatarul ?

Donald Trump: Secretarul de Stat nu a fost prea mulțumit de modul cum au decurs lucrurile. Rex face o treabă nemaipomenită, dar noi avem câteva diferențe, doar de nuanță. Am mers în Arabia Saudită și am avut una din cele mai bune întâlniri din istorie, cu 54 de națiuni musulmane. Am avut un discurs pregătit, care a fost bine primit, și le-am spus că trebuie oprită finanțarea terorismului. Sunt o mulțime de bani care merg spre terorism și trebuie să oprim acest lucru. Acum, ei lucrează din greu la asta și eu cred că o vor face. Au fost două zile foarte reușite. De pildă, Arabia Saudită a investit sute de miliarde de dolari pentru a cumpăra de la noi avioane și echipament militar și au făcut și alte investiții. Le-am spus că trebuie să înceteze cu finanțarea, altfel nu mai merge. Au cheltuit sute de milioane de dolari chiar în fața noastră. Au fost semnate numeroase contracte, cu firme precum General Electric și alte mari companii prezente acolo, toate acestea constituind vești bune pentru angajații din SUA. Dar de cealaltă parte, a fost foarte important să discutăm despre oprirea finanțării terorismului. Multe din acele țări finanțează terorismul. Cred că a fost un summit reușit și cred că lucrurile se vor rezolva. Au fost două zile foarte importante și impresionante. Cât despre Qatar, pe care mulți îl numesc "chitara", în acest moment pare a fi exclus, dar va reveni curând. Qatarul e cunoscut pentru finanțarea terorismului, și le-am spus că nu pot continua așa. Trebuie să înfometăm bestia. Bestia e terorismul. Nu se poate ca țările bogate să hrănească această bestie.

Ce vom face cu baza noastră militară din Qatar ?

Donald Trump: Ne vom descurca. Dacă va trebui să plecăm de acolo, vor fi alte zece țări ce abia așteaptă să ne primească, și vor dori să și plătească pentru asta. Zilele în care noi trebuie să plătim sunt pe sfârșite. De acum, vor începe ei să plătească. Noi mergem, noi construim, noi le facem pe toate. Însă, eu cred că vom avea o relație bună cu Qatarul și nu vom avea probleme cu baza militară. Dacă însă vor fi probleme, vor fi alte țări ce vor dori o bază militară americană.

Ați mers la G20 și v-ați întâlnit pentru prima dată față în față cu Vladimir Putin. George Bush a spus cândva că a privit în sufletul lui și a fost foarte mulțumit. Ce credeți, putem avea încredere în el ?

Donald Trump: A fost o întâlnire bună, excelentă aș spune. Am reușit, printre altele, un acord de încetare a focului într-o mare parte din Siria, unde au fost multe victime. Apropo, acest acord e respectat deja de câteva zile, pe când acordurile precedente nu s-au respectat deloc, fiindcă președinții Putin și Trump au încheiat un acord și atât. Nu știu nici eu ce urmează, poate chiar în timp ce vorbim vor începe să tragă din nou, însă iată că acest acord a ținut până acum. Acesta a fost un lucru bun care s-a reușit la întâlnire. Cred că au rezultat multe lucruri bune din acea întâlnire. Cred că e important să putem avea un dialog. În caz contrar, apar multe probleme pentru toate națiunile implicate. Cred că trebuie să putem dialoga cu oricine.

Un număr de lideri creștini s-au adunat în Biroul Oval ca să se roage pentru președintele Trump. Au fost acolo Tony Perkins, pastorul John Haage, Ralph Reed, Michele Bachmann și mulți alții. Johnnie Moore, fost vice-președinte senior al Liberty University, a publicat fotografii de la rugăciune, dar el spune că a fost mult mai mult decât o sesiune de fotografii. Moore spune că există o relație serioasă între comunitatea evanghelică și această administrație. El a mai adăugat că liderii creștini se bucură frecvent de acces la oficialii din cadrul administrației Trump.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 188 - 22 iulie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!