Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Cum interpreteaza evreii semnele astronomice si legatura cu sfarsitul vremurilor

În contextul recentelor eclipse solare, l-am intrebat pe cunoscutul istoric, rabinul israelian Ken Spiro, despre interpretarea evreiasca a semnelor din ceruri, atat cele din Biblie, cat si cele de astazi.

Exista un crez fundamental in iudaism ca tot ce se intampla in lume are un motiv si un mesaj cifrat, chiar si fenomenele astronomice. Toate fenomenele care urmeaza sa aiba loc, fie ca e vorba de alinieri de stele sau eclipse, nu creeaza framantari in lumea evreiasca. Acestea trec aproape neobservate, fiindca evreii Il asteapta de asa multa vreme pe Mesia incat au obosit sa mai incerce sa descifreze evenimentele specifice si fenomenele astronomice pentru a face vreo predictie. Daca nu se intampla, aceasta aduce o mare dezamagire. Eu sunt un istoric si rabin, dar din perspectiva evreiasca, tind sa privesc mai mult la evenimentele concrete de pe planeta.

As spune, totusi, ca rabinii vorbesc despre venirea lui Mesia ca despre o femeie aflata in durerile nasterii. Ideea e ca, asa cum femeia incepe sa aiba contractii ce se intensifica tot mai mult cand se apropie evenimentul nasterii, asa si evenimentele de pe pamant se vor intensifica tot mai mult si se vor petrece tot mai repede. As spune, cu siguranta, ca vedem cum lucrurile se accelereaza intr-un mod dramatic in lume. Au loc schimbari, rasturnari la nivel politic, avansari tehnologice. Dar daca sunt legate de evenimentele astronomice care apar, nu putem sti inca. Cred ca in lumea crestina e mai multa forfota decat la evrei.

In timp ce ne indreptam spre vremurile din urma, timpul cu siguranta se apropie de sfarsit. Vedem lucrurile care se petrec in lume, atat pozitive, cat si negative, cum ar fi renasterea Israelului, reunificarea Ierusalimului… Tocmai am sarbatorit a 50-a aniversare. E ceva incredibil, e o profetie ce s-a implinit sub ochii nostri.

Vedem ca profetiile prezise in Biblie, desi unele sunt mai bizare si par imposibile, fie s-au implinit, fie sunt in curs de implinire. Nu suntem departe de acea convergenta biblica a sfarsitului, daca tinem seama de stirile actuale din lume.

Eclipsa solara de care vorbim din 21 august nu e vizibila din Israel, dar israelienii au vazut recent o eclipsa partiala de luna. Am reusit sa filmam acea eclipsa de luna, si acesta e un exemplu a ceea ce puteti vedea pe canalele noastre de socializare. O eclipsa partiala de luna a fost vazuta in Israel pe data de 7 august 2017.

Pentru a avea loc o eclipsa partiala de luna, trebuie sa fie luna plina, iar soarele, pamantul si lunasa fie aliniate aproape perfect.

Dumnezeu a zis: Sa fie nişte luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie nişte semne care sa arate vremurile, zilele şi anii... Geneza 1:14 … faţa cerului ştiţi s-o deosebiţi, şi semnele vremurilor nu le puteţi deosebi? Matei 16:4. Ce parere aveti ?

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 192 - 19 august 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.