Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Interviu cu John Waage despre vizita vicepresedintelui SUA in Israel

Pentru a discuta mai pe larg despre vizita lui Mike Pence, il avem pe editorul senior al CBN, John Waage. John, ai fost aici in Ierusalim pe intreaga durata a vizitei vicepresedintelui Mike Pence. Care au fost impresiile tale?

- Am putea spune ca aceasta vizita a fost pe buna dreptate un tur de forta, daca putem sa-i spunem asa. A fost frumos orchestrata si el s-a purtat atat de natural, chiar cand au avut loc proteste si boicoturi si ceea ce a spus va ramane pentru multa vreme.

- Spuneai ca aceasta nu a fost doar o vizita politica, ci, oarecum si un pelerinaj personal.

- Asa este, statea cu sotia sa alaturi, la fiecare pas, si se vedea ca le-a placut sa fie aici si chiar la final pareau intristati ca parasesc Israelul. Cred ca vor mai reveni, intr-un mod mai putin oficial.

- Au fost si la Yad Vashem si la Zidul Plangerii.

- Asa este.

-Lucrurile au evoluat de atunci, presedintele Trump s-a intalnit cu premierul Banjamin Netanyahu si iata aici cuvintele sale pe scurt!

„Cand ne-au aratat lipsa de respect, puteam face ca vicepresedintele

sa nu-i mai viziteze. Le oferim sute de milioane de dolari ca ajutor, niste cifre uriase pe care nimeni nu le intelege. Vreau sa va spun ca banii acestia nu vor mai ajunge la ei decat daca se vor linisti si vor veni la negocierile de pace.”

- John, ce zici de afirmatia lui Trump ca liderii palestinieni l-au tratat pe vicepresedintele Pence cu lipsa de respect?

- Cred ca, in parte, presedintele e suparat, ca multi altii din administratia sa, precum Nikki Haley, fiindca palestinienii n-au vrut nici macar sa-l asculte pe Pence cand a fost aici. Cred ca personalitatea lui Pence a contribuit la acest fapt, fiindca el e un om bland si intelegator. Trump le-a spus palestinienilor care sunt consecintele comportamentului lor.

- Trump e si negociator!

- Cu siguranta! Totusi, orice se va mai spune in urmatoarea perioada, caci vor exista divergente de ambele parti, ceea ce s-a intamplat aici nu mai poate fi schimbat. E gravat in istorie. Vicepresedintele Mike Pence e trup si suflet pentru poporul israelian si daca noi credem promisiunile lui Dumnezeu pentru acest oras si pentru Israel in anii ce vin, aceasta va ramane in istorie ca o poveste nemaipomenita.

- Aceasta poate va fi si una

dintre cele mai istorice vizite ale unui vicepresedinte din istoria diplomatiei.

- Asa este, e greu sa gasim altul ca el, poate daca ne gandim la Nixon in America Latina, insa acolo a fost vorba de cu totul altceva.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 214 - 3 februarie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!