Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Discursul vicepresedintelui SUA, Mike Pence, la Knesset

Multi oameni au spus ca discursul vicepresedintelui Mike Pence la Knesset a fost unul istoric. Cineva spunea ca acesta a fost cel mai sionist discurs din partea unui ne-evreu la Knesset. Iata o parte din acel discurs!

„Povestea voastra i-a inspirat pe stramosii mei sa creeze ceea ce al 16-lea presedinte al SUA a numit „o nastere noua a libertatii”. De-a lungul generatiilor, americanii au devenit niste avocati inversunati ai aspiratiilor poporului evreu de a se reintoarce in tara parintilor vostri, pentru a va primi dreptul vostru la libertate, in tara voastra draga. Poporul evreu, vreme de generatii, s-a tinut de o promisiune, scrisa in urma cu mult timp, ca si daca veti fi imprastiati in cel mai departat tinut de sub ceruri, si de acolo Dumnezeu va va aduce inapoi in tara pe care au avut-o parintii vostri.

Printr-un exil care a durat 2 000 de ani, cel mai indelungat al vreunui popor de pretutindeni, prin cuceriri, expulzari, inchizitii, pogromuri, poporul evreu s-a tinut strans de aceasta promisiune, chiar in mijlocul celei mai lungi si intunecate nopti, noapte despre care Eli Wiesel spunea ca e sigilata de sapte ori, o noapte ce a transformat micutele fete de copii intr-un fum sub cerul tacut. Acea noapte a epuizat si inca mai clatina credinta multora.

Maine, cand voi sta cu sotia mea la Yad Vashem, pentru a-i omagia pe cei 6 milioane de evrei martiri ai Holocaustului, ne vom minuna de credinta

si rezistenta poporului vostru, care, la doar trei ani dupa ce a trecut prin valea umbrelor mortii, s-a ridicat din cenusa, a inviat, pentru un viitor pentru poporul evreu si pentru a reconstrui Israelul. In aprilie vom sarbatori ziua cand poporul evreu a raspuns acelei intrebari stravechi: „Se poate naste oare o tara intr-o zi? Se naste un neam asa dintr-o data?”, in timp ce Israelul va sarbatori 70 de ani de la nasterea sa.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 214 - 3 februarie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!