Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Statul Israel celebreaza 70 de ani de independenta

Israelul a inceput festivitatile de sarbatoare cu cantece, dansuri si jocuri de artificii. Israelul si-a declarat independenta pe 14 mai 1948, dar in Israel, sarbatorile sunt dupa calendarul evreiesc. Desi sarbatoarea a fost in toi, evreii au comemorat aflandu-se sub amenintarea Iranului.

Sarbatoarea nationala evreiasca a fost impletita cu tematici legate de avansul tehnologic, dar si de supravietuirea sa in cei 70 de ani de istorie moderna.

S-a relatat povestea poporului evreu, cu referiri de la Moise pana la evreii pionieri, de la Holocaust pana la ridicarea natiunii si la progresul tehnologic.

S-a mai spus ca renasterea natiunii lor a fost momentul cand profetia a devenit realitate si a reprezentat raspunsul la rugaciunile lor.

„Ne-am rugat lui Dumnezeu sa ne putem reintoarce la Ierusalim, cetatea Lui si, in urma cu 70 de ani, Ierusalimul, orasul Sau, a fost deschis pentru noi.” a spus Robert Auman, castigator al premiului Nobel.

„Rugaciunile evreiesti erau in mare masura legate de reintoarcerea in Sion, la Ierusalim.

Iata-ne aici, dupa 70 de ani, in ciuda tuturor celor intamplate si a amenintarilor Iranului si iata ca lucrurile merg mai departe, tehnologia avanseaza. Acesta chiar pare a fi un miracol.” a spus Sharon Alshul.

O sirena a sunat in toata tara in timp ce israelienii au pastrat un moment de reculegere pentru cei cazuti la datorie in multele razboaie si atacuri teroriste.

Comemorarile si celebrarile au avut loc in ciuda amenintarilor din partea Iranului.

Un purtator de cuvant al Iranului a spus ca Israelul e vinovat de un atac asupra unei baze iraniene din Siria si a avertizat ca Iranul va riposta.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu spunea ca Israelul nu va fugi de amenintarea Iranului.„Acum nu mai suntem descurajati de conflictele cu cei ce vor sa ne anihileze, fiindca putem sa ne aparam prin fortele noastre. Aceasta e esenta independentei.” a spus el.

Netanyahu i-a multumit, de asemenea, presedintelui Trump si Americii. „Cu totii apreciem puternica alianta cu Statele Unite si salutam cu bucurie decizia istorica a presedintelui Trump de a recunoaste Ierusalimul ca fiind capitala noastra si de a muta acolo ambasada celei mai mari puteri din lume. Multumim, domnule presedinte! Multumim, America!” a mai adaugat el.

Festivitatea s-a incheiat cu o varianta a cantarii „Aleluia”, pentru cele ce au fost si cele ce vor veni.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 226 - 28 aprilie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Etichete: israel, independenta

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.