Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Erdogan acuză Israelul de „terorism de stat” și „genocid”

Manifestațiile de amploare din Fâșia Gaza împotriva deschiderii Ambasadei SUA la Ierusalim au generat un număr uriaș de victime în rândul populației palestiniene. Conform EFE, care citează Ministerului Palestinian al Sănătăţii, tirurile armatei israeliene ar fi ucis 58 de persoane, dintre care peste zece adolescenți și copii, iar alte 2.771 au fost rănite.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a condamnat ferm reacția Israelului: „Israelul comite terorism de stat. Israelul este un stat terorist ", a declarat el într-un discurs la Londra, difuzat de televiziunea de stat din Turcia. „Ceea ce a făcut Israelul este genocid. Condamn această dramă umanitară, genocidul, indiferent din ce parte vine, Israel sau America", a adăugat preşedintele turc, potrivit site-ului cotidianului Times of Israel

Erdogan a mai spus că Statele Unite au renunțat la rolul de mediator în Orientul Mijlociu. „Prin ultimul pas făcut, Statele Unite au ales să fie parte a problemei mai degrabă decât a soluţiei şi şi-au pierdut rolul de mediere în procesul de pace”.

Vicepremierul turc, Bekir Bozdag, a denunțat anterior pe Twitter un „masacru” la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, de care „administraţia americană este în aceeaşi măsură responsabilă ca şi Israelul”. „Prin transferul ambasadei sale la Ierusalim, administraţia americană a subminat şansele unei reglementări paşnice şi a provocat un incendiu care va cauza şi mai multe pierderi omeneşti, distrugeri şi catastrofe în regiune”, a transmis el.

Ankara a decretat trei zile de doliu în memoria celor 58 de palestinieni decedaţi în cursul protestelor.

Armata israeliană a transmis la rândul său printr-un comunicat că forţele sale „răspund cu mijloace de dispersare şi focuri de armă şi acţionează în conformitate cu procedurile standard” pentru a răspunde celor peste 35.000 de „insurgenţi” palestinieni.

Noi proteste împotriva Israelului sunt aşteptate azi pe teritoriile palestiniene, informează BBC. Tensiunea este cu atât mai mare cu cât palestinienii comemorează azi Nabka - sau Catastrofa. Numele face referire la crearea statului Israel, în 1948, ceea ce a dus la expulzarea a zeci de mii de palestinieni din satele lor.

Sursă: Agerpres

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.