Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

La două zile după SUA, încă o țară își mută ambasada la Ierusalim

Sursă: El Periodico

La doar două zile după ce SUA și-a mutat ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, Guatemala îi urmează exemplul.

Steagul Guatemalei a fost ridicat în Ierusalim încă de la începutul lunii mai. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat evenimentul: 

„Am fost mișcat să văd steagul Guatemalei fluturând în Ierusalim, înainte de deschiderea Ambasadei Guatemalei la sfârșitul acestei luni. Dragi prieteni, bine ați revenit în capitala noastră veșnică!”, a transmis Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, scrie RT.
 
Președintele Guatemalei, Jimmy Morales, a anunțat pentru prima dată decizia țării de a-și reloca ambasada de la Tel Aviv în Ierusalim în decembrie, la puțin timp după recunoașterea de către președintele Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a  statului Israel. În martie, Morales a confirmat încă o dată că ambasada Guatemalei la Ierusalim se va deschide imediat după ce Statele Unite vor face mutarea anunțată.
 
Guatemala a fost unul dintre cele nouă state care au sprijinit decizia SUA de relocare a Ambasadei în timpul votului Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (UNGA) din decembrie, în care organismul internațional o rezoluție fără caracter obligatoriu, condamnând declarația lui Donald Trump.
 
La sfârșitul lunii, și Paraguay își va muta oficial ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

 Sursă: Libertatea

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.