Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Noile conflicte din Siria genereaza o noua criza umanitara in Orientul Mijlociu

Prezentam in aceasta saptamana de la granita Israelului cu Siria. In spatele meu sunt mii de sirieni care au fugit de luptele recente. Vorbim aici de o noua criza umanitara in Orientul Mijlociu. Aceasta criza i-a adus Israelului si probleme, dar si oportunitati.

Luptele se duc in Dara, oras din sudul Siriei, loc unde trupele siriene au bombardat trupele rebele. Ofensiva le apartine trupelor siriene de la sol impreuna cu forte aeriene rusesti pentru a recastiga controlul in sud-vestul Siriei, in apropierea granitei cu Israel si Iordania. Aceasta zona a fost aparata pana acum de un armistitiu sprijinit de SUA.

Luptele au generat o criza umanitara in sudul Siriei. ONU estimeaza ca peste 300 000 de sirieni au fost mutati din cauza conflictului.

Activistul din imagine spune ca acolo sunt niste conditii deplorabile.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a discutat despre aceasta criza la intalnirea saptamanala a cabinetului sau: „Cat priveste sudul Siriei, vom continua sa ne aparam granitele, vom extinde ajutorul umanitar cat de mult putem, dar nu vom permite intrarea pe teritoriul nostru.” a spus el.

Dupa luptele de la granita Israelului, Armata Israeliana a desfasurat mai multe trupe la Inaltimile Golan, consolidand pozitiile actuale cu noi echipamente de artilerie si infanterie.

Armata Israeliana nu doar si-a intensificat prezenta militara, ci si operatiunile de ajutorare umanitara, pentru a le oferi asistenta sirienilor surprinsi in conflict. Intr-o operatiune de noapte, au livrat 60 de tone de bunuri pentru sirienii stramutati, incluzand tone de alimente, alimente pentru bebelusi, imbracaminte si incaltaminte trimise intr-un loc secret din zona Inaltimilor Golan.

Armata Israeliana a oferit asistenta medicala de urgenta unui numar de sirieni raniti in timpul luptelor, printre care si copii ai caror parinti au fost ucisi.

Personalul medical al Armatei a oferit tratamente care le-au salvat viata, iar unii chiar au fost transferati in spitale israeliene pentru ingrijiri suplimentare. Ajutorul umanitar e parte din politica Israelului numita vecinul cel bun, prin care au tratat mii de sirieni de cand a inceput razboiul civil sirian.

Pentru a afla mai multe despre situatia de aici, de la granita, si despre ceea ce fac Armata Israeliana si crestinii, am discutat cu Dalton Thomas de la Frontiers Alliance International si cu Marco Moreno, initiatorul politicii vecinul cel bun in Israel.

„FAI trimite de acum un an echipe medicale in Siria. Pana la urma, iata ca evreii si crestinii ii ajuta pe musulmani! Cred ca aceasta va schimba inima si gandirea oamenilor de aici, iar ei vor intelege ca evreii si crestinii nu sunt oameni rai, ci ca au venit in cel mai greu ceas, au fost de partea lor, a musulmanilor, si i-au ajutat.

E ceva frumos.” a mai adaugat Moreno.

„Am fost primiti cu ospitalitate, bunatate si caldura. Noi lucram de ceva vreme in zone de conflict, dar n-am mai vazut asa ceva. Da, Siria e cel mai periculos loc de pe pamant, dar e si cel mai ospitalier loc de pe pamant.” a mai spus Thomas.

„Cand ai nostri au venit pentru prima data in Siria, sirienii au fost surprinsi ca am venit chiar la ei in tara. In Israel sunt un milion de arabi si, cand merg la spital, vad doctori evrei, crestini si arabi lucrand impreuna si isi dau seama ca nu se potriveste cu ce au fost invatati, ca noi, sionistii, am fi marele dusman al lor lor, ci noi le salvam viata.” a mai spus Moreno.

„Holdele sunt albe, coapte si Cuvantul spune sa nu zicem ca mai sunt patru luni pana la seceris. Cred ca acesta e Cuvantul lui Dumnezeu pentru acest moment: Nu spuneti ca mai sunt patru luni pana la seceris, nu spuneti va fi candva, in viitor. Usa e deschisa si trebuie sa ne implicam acum.”

„E nevoie de oameni care sa fie sare si lumina pe teren. Daca sunteti medic sau lucrati in invatamant, psihologie, consiliere post-traumatica sau alte domenii asemanatoare, avem nevoie de voi. Rugati-va pentru usi deschise in noi domenii de operare, rugati-va pentru resurse, fiindca aceasta e cea mai mare povara a noastra acum. Finantele sunt cel mai descurajator lucru in acest moment. Apoi, rugati-va sa gasim oamenii potrivit pentru o asemenea lucrare, fiindca nu e de ajuns sa fii un doctor bun sau un lider bun. Aici e o mare provocare si pentru un asemenea mediu e nevoie de persoana potrivita. Daca va simtiti in cauza, trimiteti-ne o cerere. Daca Domnul va pune pe inima, rugati-va impreuna cu noi, ca Domnul sa scoata lucratori si aici.” a spus un reprezentat FAI.

Nu uitati sa va rugati pentru Frontiers Alliance International si pentru lucrarea lor cu sirienii prinsi in schimbul de focuri din razboiul civil.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 236 - 14 iulie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.