Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Iran: ciocniri violente intre protestatari si politia iraniana

In timp ce americanii au sarbatorit independenta pe 4 iulie, si iranienii au un vis al lor de libertate. Nelinistea publica e in crestere si multi iranieni au iesit in strada pentru a protesta, cerand schimbarea regimului. In unele proteste, politia iraniana a intervenit violent.

Politia iraniana a tras spre protestatarii iesiti in strada pentru ca apa de la robinet era sarata si tulbure in timpul unei secete dure care a lovit tara.

Daca ministrul de externe iranian a minimalizat incidentul, acesta a fost urmat de un val proteste la marele bazar de langa Parlamentul Iranului si in alte locuri din toata tara.

„Cred ca suntem foarte realisti daca intrezarim sfarsitul unui regim din Iran. E la orizont!” a spus Primarul Rudy Giuliani, care a vorbit despre aceste proteste la intalnirea anuala a grupului principal de opozitie din Iran. „Protestele continua sa creasca, in numar ce ameninta sa rastoarne regimul.Cand aceasta se intampla, libertatea e chiar la usa.” a mai adaugat el.

Giuliani a spus ca la baza sta decizia presedintelui Trump de a se retrage din acordul nuclear iranian si de a reimpune sanctiunile, punand astfel o presiune enorma pe economia Iranului.

El mai spunea ca protestele recente au fost coordonate si ca o mai mare presiune economica ar putea lovi economia Iranului, aflata deja in cadere libera.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a facut referire la impactul sanctiunilor: „In contradictie totala cu ceea ce au spus expertii internationali, reimpunerea sanctiunilor nu doar ca nu a unit publicul iranian in jurul regimului, dar se intampla exact opusul efectului scontat.” Netanyahu s-a adresat poporului iranian prin intermediul retelelor de socializare in timpul protestelor.

Michael Oren, purtatorul de cuvant al Ministerului Diplomatiei Israeliene, spunea pentru CBN ca Israelul incearca sa readuca la viata o prietenie istorica: Poporul iranian si cel evreu au o alianta istorica, de vreo 2 500 de ani. Niciodata n-am facut razboi cu poporul iranian, dar regimul de acolo se razboieste cu noi. Pana in 1979, la revolutia iraniana, aveam relatii excelente cu poporul iranian. Acum ne dorim sa revenim la acel tip de relatie de dinainte de 1979 si sa reparam aceasta problema aberanta din cadrul prieteniei noastre istorice.

In ciuda opozitiei crescande fata de regimul iranian, Oren e precaut in ce priveste schimbarea: „De multi ani se aude de o schimbare iminenta de regim in Iran. In ultimii 40 de ani nu s-a intamplat, asa ca, sa fim precauti si sa speram!” a declarat el.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 236 - 14 iulie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.