Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Armistițiu temporar între Isarel și Fâșia Gaza

Organizaţiile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au ajuns la un acord de încetare a focului cu armata israeliană, în urma confruntărilor de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, informează site-ul Ynetnews.com.

Armata israeliană a intensificat, sâmbătă după-amiază, bombardamentele asupra obiectivelor din Fâşia Gaza, ca ripostă la atacurile cu rachete lansate de mişcarea islamistă Hamas, informează site-ul Ynetnews.com.

Avioane militare israeliene au atacat sâmbătă după-amiază peste 40 de poziţii militare de pe teritoriul palestinian. Potrivit unor surse palestiniene, printre ţintele vizate se numără obiective din oraşul Gaza şi din zona punctului vamal Rafah, la frontiera cu Egiptul, potrivit mediafax.ro.

La rândul său, mişcarea fundamentalistă Hamas a lansat peste 60 de rachete şi obuze de mortieră spre teritoriul israelian, zece proiectile fiind interceptate de sistemele antiaeriene israeliene.  Oficiali egipteni au luat legătura cu organizaţia islamistă Hamas pentru a-i cere să evite escaladarea ostilităţilor.

Este vorba de cea mai amplă operaţiune militară israeliană în Fâşia Gaza după războiul din 2014, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

De partea israeliană, cel puţin cinci persoane, inclusiv un ofiţer militar, au fost rănite în urma atacurilor lansate din Fâşia Gaza. Grupurile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic lansaseră aproximativ 200 de rachete spre teritoriul israelian. În replică, armata israeliană a bombardat zeci de obiective din Fâşia Gaza.

Mişcarea islamistă Hamas a confirmat duminică dimineaţă că s-a ajuns la un armistţiu temporar cu Israelul, în urma eforturilor internaţionale de mediere. Israelul nu a confirmat încă armistiţiul, dar intensitatea operaţiunilor militare s-a redus.

În pofida anunţului privind încetarea focului, patru rachete au fost lansate duminică dimineaţă din Fâşia Gaza spre Israel, una fiind interceptată de sistemele antiaeriene israeliene.

Sursă: Mediafax

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.