Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Criza la granita Siriei cu Israelul

In Siria fortele guvernamentale recuceresc teritoriile ocupate de rebeli cu ajutorul Fortelor Aeriene din Rusia. In urma masacrului, a aparut o criza umanitara serioasa la granita intre Israel si Siria. Asa cum ne spune Chris Mitchell, conform israelienilor, aceasta este o oportunitate pentru a sluji vecinilor lor. Ei sunt ajutati de o lucrare de slujire crestina.

Armata Siriana a cucerit zone de-a lungul granitei sale cu Israelul si cu Iordania si trecerea principala in Iordania. Multi civili s-au trezit in bataia focului Razboiului Civil care dureaza de sapte ani. In spatele meu se afla granita Israelului cu Siria. Dincolo de gard sunt mii de sirieni care au fugit din cauza luptelor recente. Conform estimarilor Natiunilor Unite, mai bine de 300 de mii de oameni si-au parasit casele. Aceste imagini filmate cu o drona ne arata o mare de corturi ridicate recent. Armata Israeliana ii ajuta pe cei care locuiesc acum in acele corturi.

„Misiunea noastra principala este sa ducem ajutoare umanitare dincolo de granita. Ii ajutam pentru ca stim ce s-a intamplat cu ei, pentru ca nu au nimic si sufera din aceasta cauza. Nu putem sa nu ii ajutam. Una dintre misiunile noastre este sa ii ajutam pe cei nevoiasi. Ei sunt vecinii nostri.” a spus un ofiter medical sef al Armatei Israeliene.

Fostul locotenent colonel al Armatei Israeliene, Marco Moreno, a pus bazele unei prietenii cu vecinii cu multi ani in urma. Acum lucreaza cu o organizatie crestina care acorda ajutor umanitar si coordoneaza operatiunile cu Armata Israeliana.

„Noi de la FAI pregatim o echipa de medici pentru a lucra in tabara de refugiati in domeniul medicinei. Peste cateva zile, vom avea bolnavi, intre copii. FAI va interveni imediat. Mai intai, vom trimite o echipa de medici, corturi, alimente pentru bebelusi, tot ce poate fi de ajutor.” a spus Marco Moreno.

Ei lucreaza contra cronometru pentru a salva vieti.

„Acum este foarte important sa ajutam refugiatii din tabara. Aceasta este cea mai calda luna a anului. Cresc cazurile de deshidratare, foamete, probleme medicale. A venit momentul pentru credinciosi sa ajute. Usa este larg deschisa, avem acces.” a spus Dalton Thomas, presedintele si findatorul FAI.

Thomas spune ca au nevoie de ajutor: „Avem nevoie de oameni, de oameni pe teren, oameni care sunt sarea si lumina. Ma adresez medicilor, psihoterapeutilor specializati in tratarea traumelor. Avem nevoie de ei. Acesta este un teren gata pentru seceris.”

In urma crizei s-a format un parteneriat unic.

„Ma adresez americanilor care iubesc israelienii si vor sa fie o binecuvantare pentru Israel, sa vina sa colaboreze cu Armata Israeliana si cu lucrarea crestina pentru a ajuta musulmanii.” a mai adaugat Thomas.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 731 - 22 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.