Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Interviu cu expertul in Orientul Mijlociu, Joel Rosenberg

Vom discuta mai multe cu expertul in Orientul Mijlociu, Joel Rosenberg si el va analiza situatia actuala din Orientul Mijlociu si a marilor jucatori din regiune.

Intrebare: Care sunt obiectivele lui Putin in Orientul Mijlociu?

Raspuns: Vladimir Putin vrea sa extinda influenta imperiului rus, doreste sa faca Rusia o natiune de temut si sa fie un lider la care sa apeleze toata lumea si singurul lui loc de manevra este Orientul Mijlociu. Are Iranul in maneca, atrage Turcia pe orbita sa, va dati seama, un aliat NATO, insa Turcia se indreapta tot mai mult spre tabara gresita, spre Putin. Apoi, evident, Bashar al-Assad din Siria deja e in tabara lui Putin si Putin vrea sa fie vazut ca fiind puternic si influent in Orientul Mijlociu, incat arabii, sauditi si emirati, iordanienii si egiptenii sa vina la el. El incearca sa-i traga departe de SUA si de Vest, pe orbita ruseasca. Rusii din vremea lui Putin au o cu totul alta vedere despre lume decat arabii sauditi, emirati si sunniti fata de Israel. Fiindca Rusia a facut un pact cu Iranul. Ei au construit o alianta nemaivazuta in istorie si care e periculoasa, iar arabii sauditi, emirati, Israelul, iordanienii, egiptenii si americanii toti trebuie sa-i spuna ca va trebui sa faca o alegere. Daca va ramane in alianta cu Iranul. Rusia va fi in opozitie cu toate interesele acestor natiuni.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 237 - 21 iulie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.