Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Interviu cu ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon

 Pe un alt front diplomatic, ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a aparat statul evreiesc in fata adunarii generale. Din nou, Gary Lane discuta cu ambasadorul despre multiplele amenintari care vizeaza Israelul, atat pe plan intern, cat si in Orientul Mijlociu si in intreaga lume.

Reporter: Relatiile dintre Israel si Rusia s-au imbunatatit si acum premierul Netanyahu si presedintele Vladimir Putin sunt in bune relatii. Care e diferenta acum si cum se schimba situatia din Israel si Orientul Mijlociu?

Danny Danon: E important pentru noi sa fim in relatii bune cu toata lumea. Aliatul nostru cel mai puternic e si va fi intotdeauna SUA si aceasta se vede zi de zi la ONU, lucrand impreuna cu ambasadorul Haley. E important sa discutam insa si cu Rusia, in special legat de Siria, fiindca stim ca iranienii doresc sa ramana in Siria si sa preia controlul acolo. Credem ca aceasta e o amenintare nu doar pentru Israel, ci si pentru alte natiuni din regiune si nu trebuie sa-i permitem Iranului sa preia controlul. Priviti ce s-a intamplat in Liban! Acum, iranienii controleaza Libanul si fortele Hezbollah sunt la usa noastra. Nu vrem sa avem aceeasi situatie la granita cu Siria. Acesta e mesajul premierului Netanyahu catre domnul Putin.

Reporter: S-a strans multa suferinta in sase ani si jumatate in Siria. Cum s-ar putea pune capat razboiului civil de acolo? Depinde de Rusia, sau de cine?

Danny Danon: Sunt de acord ca e multa suferinta, de ajuns e sa privim fotografiile ca sa vedem devastarea de acolo. Noi incercam sa ajutam sirienii si m-am dus cu delegatia de ambasadori din Israel pentru a ne intalni cu refugiatii sirieni. Acestia au ramas socati sa-i auda pe refugiati vorbind ca evreii din Israel sustin musulmanii din Siria. Facem ce putem pentru ei si speram ca situatia sa se stabilizeze in Siria, dar, in acelasi timp, nu dorim iranieni la granita noastra. Reporter: SUA a adoptat in decembrie legea Taylor Force Act, prin care a taiat finantarea pentru politica palestinienilor platit sa ucida, finante pe care Autoritatea Palestiniana le trimitea teroristilor si familiilor lor. Acum, s-a incheiat. Cum ar fi ca si alte natiuni sa urmeze exemplul SUA?

Danny Danon: E foarte important si trebuie sa intelegem fenomenul. Autoritatea Palestiniana, care functioneaza ca un guvern, retrage fonduri guvernamentale pentru a plati teroristi ca ei sa ucida israelieni inocenti. E vorba de un salariu lunar, de pana la 3 000 de dolari, pe viata. Mai mult, ei primesc ajutor de la comunitatea internationala si folosesc acei bani pentru a plati familiile teroristilor. Cred ca acea lege din SUA e una foarte importanta si Israelul are o lege asemanatoare. Vedem ca Australia se alatura Statelor Unite si speram ca si alte tari vor proceda la fel. Noi incurajam oamenii sa sustina proiecte umanitare, dar nu trebuie sa aparam cultura urii palestinienilor.

Reporter: Sunteti optimist in acest sens?

Danny Danon: Da, insa trebuie sa ascultam ce spun palestinienii, ca, in ciuda acestor lucruri, ei vor continua sa plateasca salarii teroristilor, indiferent de consecinte. Probabil vor lua fonduri din alte proiecte, de la scoli sau infrastructura si le vor trimite pentru a plati leafa teroristilor. E un mesaj cat se poate de nociv pentru noua generatie de palestinieni din Iudeea si Samaria.

Reporter: Cand ne-am intalnit in New York mai devreme in acest an, pareati un optimist incurabil legat de ce va fi in viitor si in ce priveste reusita pacii in Orientul Mijlociu si dintre Israel si palestinieni. Acum, cu toata aceasta situatie din Gaza, unde s-a incercat compromiterea gardului de la granita, dupa mutarea ambasadei la Ierusalim, apoi acele zmeie incarcate cu explozibili si care au declansat incendii si acum, cu rachetele, inca mai sunteti optimist? Cum vedeti posibila realizarea pacii acum?

Danny Danon: Trebuie sa fii un credincios si un optimist pentru a supravietui la ONU, si eu sunt optimist, fiindca priviti cate s-au realizat in acesti 70 de ani. Am avut razboaie, atacuri teroriste, dar, in ciuda tuturor acelor atacuri si a urii, avem o democratie frumoasa in regiune. In acelasi timp, insa, trebuie sa avem o armata puternica, sa le fim recunoscatori prietenilor nostri din SUA ca sunt de partea Israelului si ca ne sustin. Avem nevoie de aceasta sustinere, fiindca Hamas nu are de gand sa se retraga, Hezbollah e pe pozitii si acum, la fel si Iranul. Sunt provocari in viitor, dar, in acelasi timp, avem si capacitatea de a le infrunta.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 238 - 28 iulie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.