Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Revolutia israeliana in materie de raspuns in situatii de urgenta

Potrivit unui sondaj, timpul mediu pana la sosirea unei ambulante la locul urgentei in SUA e de 15 minute. Imaginati-va ca ati putea reduce acel timp la trei minute sau chiar mai putin. O organizatie de aici din Ierusalim si-a imaginat aceasta si ei cred ca pot schimba lumea.

Iata ce inseamna a merge pe strazile Israelului cu o ambulanta pe doua roti, care se strecoara printre masini, pe cand o ambulanta normala nu poate. CBN a obtinut o privire de aproape.

Ne deplasam impreuna cu voluntarii de la United Hatzalah pe strazile Ierusalimului, care pot ajunge la locul urgentei in 90 de secunde. E ceva ce schimba complet situatia in domeniul situatiilor de urgenta.

„Credem ca principala cauza a deceselor din vest care puteau fi prevenite e ca ambulanta a ajuns prea tarziu. United Hatzalah se ocupa de aceasta problema, prin trimiterea de voluntari pregatiti, echipati, care se afla in apropierea victimei si care ajung acolo in trei minute.”

Aceasta organizatie reprezinta inspiratia lui Eli Beer: „Oamenii mor in fiecare zi, asteptand ca cineva sa le dea ajutor. Visul meu este ca nimeni sa nu mai moara din cauza unor situatii din care putea fi salvat. Cand am crescut, m-am decis sa devin doctor si sa salvez vieti.”

Beer a impartasit visul sau in cadrul unui discurs pe teme medicale la TED, discurs care a devenit viral. El spunea ca, fiind tanar sofer pe ambulanta, deseori ajungea la victima prea tarziu pentru a-i salva viata si a decis sa schimbe ceva: „Impreuna cu 15 prieteni, toti paramedici, ne-am propus sa incepem cu cartierul nostru si, cand mai apare un caz, sa ajungem acolo cu mult inaintea ambulantei.”

„Acea diferenta de timp e o chestiune de viata si de moarte. Fiecare secunda conteaza si daca mai astepti doua secunde in cazul cuiva care nu are oxigen de 6-7 minute, acea persoana nu mai poate fi salvata sau, daca da, va ramane invalida pentru restul vietii si va avea nevoie de asistenta continua. Dispunand de mii de voluntari, functionam ca Uber, suntem peste tot.”

Gavy Friedson a raspuns la peste 9 000 de apeluri de urgenta. Acum, el se afla in SUA pentru a povesti despre aceasta revolutie in domeniul raspunsului in situatii de urgenta: „M-am intalnit cu sefi de politie, pompieri, medici, chiar primari care vor sa inteleaga ce facem noi, ce am realizat si care vor sa faca la fel.”

Friedson e de parere ca exista o forta de munca din SUA, neaccesata inca, si care abia asteapta sa salveze vieti: „Avem atatia veterani care au fost medici, care sunt probabil acasa, sau medici la pensie, doctori, care sunt deja pregatiti si doresc sa ajute, dar au nevoie de cineva care sa-i urneasca din loc.”

Modelul revolutionar deja functioneaza in orasul New Jersey si in alte cinci tari. Aceasta e o revolutie pur si simplu uimitoare. In fiecare minut din zi, cineva paraseste locul de munca, pleaca de acasa sau din vacanta pentru a salva pe cineva necunoscut, ajunge acolo in 2-3 minute si ii salveaza viata. United Hatzalah a raspuns la peste 2,5 milioane de apeluri in istoria sa. Visul lor e acela de a extinde operatiunea in toata lumea. Viziunea globala e una simpla, aceea ca oamenii nu trebuie sa moara asteptand ambulanta.

„Nu exista asa ceva nicaieri altundeva in lume. E o inventie israeliana si visul nostru e sa o oferim si celorlalti asa incat victimele atacurilor cardiace, cerebrale, oameni care au hemoragie sau se sufoca sa aiba aceeasi sansa la viata in New Jersey, Omaha, Nebraska, Panama, Mexico asa cum o au in Ierusalim sau in Tel Aviv.”

„Acesta e un alt mod in care Israelul ofera ajutor dincolo de granitele sale.

Aceasta inseamna Tikkun Olam, a fi un dar pentru lume. Suntem lumina neamurilor in domenii precum medicina si tehnologia. Nu multi stiu ca timpul de raspuns la urgente aici, in Israel, e cel mai rapid din lume, iar noi dorim sa impartasim tehnologia si cu ceilalti. Stam la dispozitia tuturor care doresc sa invete de la noi. Totul a inceput in Israel, functioneaza pe scara larga aici si scopul nostru e sa extindem tehnologia in intreaga lume si sa facem din Israel o lumina a neamurilor. Suntem aici sa implinim misiunea data de Dumnezeu. Daca suntem buni unii cu altii, si Dumnezeu va fi bun cu noi. De aceea suntem aici. United Hatzalah e un exemplu de bunatate, de implinire a legii imparatesti, de a face bine altora la fel cum ai voi sa ti se faca tie. Aceasta e misiunea noastra.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 238 - 28 iulie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.