Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Tensiuni intre Israel si Siria

Israelul a efectuat raiduri aeriene asupra pozitiilor siriene, dupa ce doua rachete lansate de SI au ajuns in Marea Galileei. Rachetele au fost trimise cu scopul de a ataca tinte siriene, dar au gresit tinta. S-a intamplat dupa ce Israelul a doborat un avion de lupta sirian ce intrase in spatiul aerian israelian. Fortele israeliene raman in alerta maxima din cauza ca razboiul civil sirian s-a extins pana la Inaltimile Golan. John Waage ne aduce detalii din Ierusalim.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a asigurat ca presedintele rus Vladimir Putin cunoaste limitele Israelului in ce priveste Siria. Una dintre acestea e legata de Inaltimile Golan, unde avioanele de lupta siriene vin prea aproape.

„Sistemul nostru antiaerian a identificat un avion de lupta sirian ce a decolat de la baza aeriana siriana T4 si a violat spatiul aerian israelian. Aceasta e o incalcare grava a acordului de separare a puterilor incheiat cu Siria in 1974. Am mai spus si clarific: nu vom permite asemenea incalcari.” a declarat premierul Israelului. Israelul e ingrijorat de prezenta fortelor iraniene din Siria si doreste ca Rusia sa tina dusmanii Israelului departe de granita de la Golan.

Rusia si-a trimis la Ierusalim cei mai de seama generali pentru inca o runda de negocieri.

Pilotul sirian a murit in incidentul de marti, consecinta a deciziei Siriei de a ataca rebelii sunniti din zona Golan.

Toata saptamana, in Israel a sunat alarma de rachete, de la granita de nord cu Siria, pana la sud, cu Gaza. Guvernul e pregatit sa investeasca miliarde de dolari pentru consolidarea sistemelor de aparare antiaeriene si antiracheta.

Poate ca pilotul sirian a patruns din greseala pe teritoriul Israelului, insa ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a explicat ca Israelul nu-si permite acest risc: „Cand aflam ca un avion de lupta trece granita, daca incercam sa-l contactam de cateva ori, dar fara raspuns, singurul lucru ce ne ramane e sa-i protejam pe civili si nu putem sta pana aflam intentiile reale ale pilotului. La fel ar proceda oricare alta tara. Nu vom permite nimanui sa ne incalce suveranitatea si nu vom permite iranienilor sa-si construiasca baze militare langa granita noastra de la Inaltimile Golan.” a spus el.

Si Israelul si Siria spun ca nu se grabesc sa declanseze un razboi, dar, daca presedintele sirian Bashar al-Assad nu ia aminte la multele avertizari de a sta departe de granita Israelului, situatia ar putea escalada rapid.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 239 - 4 august 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.