Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Iran a semnat noi acorduri militare cu Siria

Ministrul apararii din Iran a facut o vizita la nivel inalt in Siria. Aceasta denota o intarire a relatiilor dintre cele doua tari, care reprezinta o amenintare nu doar pentru Israel, ci si pentru interesele Statelor Unite in Orientul Mijlociu.

Ministrul apararii din Iran, Amir Hatami, a condus o delegatie de nivel inalt in Siria, care a semnat noi acorduri militare cu regimul lui Assad. Iata un semnal ca Iranul vrea sa-si mentina si chiar sa-si extinda capacitatile militare pe teritoriul Siriei.

Israelul insa vede prezenta militara iraniana din Siria si de la granita sa de nord ca pe o amenintare directa. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat in mod repetat ca prezenta iraniana din Siria reprezinta o incalcare de limite pe care Israelul nu o va tolera. Aceasta e o prioritate si pentru administratia Trump.

„Situatia din Siria e una foarte delicata si dificila, insa nu le vom permite iranienilor sa profite de aceasta” a spus ambasadorul John Bolton.

SUA a facut presiuni asupra Iranului pentru indepartarea trupelor sale din Siria, iar consilierul de securitate nationala al Statelor Unite, John Bolton, a tinut o conferinta de presa in timpul vizitei sale recente la Ierusalim. „Iranul are ca obiectiv strategic crearea unei punti de control din Iran, prin zonele siite din Irak, in Siria, pana la Hezbollah din Liban. Noi nu vrem sa vedem asa ceva.” a mai spus el.

Bolton a luat apararea Israelului in cazul atacurilor recente contra fortelor iraniene din Siria: „De fiecare data cand Iranul a adus rachete sau alte arme in Siria, in ultima vreme, Israelul a lovit acele tinte si socotesc ca vorbim de actiuni de legitima aparare din partea Israelului.”

Ministrul apararii din Iran spunea ca prezenta Iranului pe teritoriul Siriei nu va fi dictata de catre terti si ca tara sa va continua sa sustina regimul lui Assad. Iranul a pus la dispozitie mii de militari in lupta regimului Assad pentru supravietuire. Prezenta lor pe teritoriul Siriei pune la cale o confruntare cu SUA si Israel, acum, cand razboiul civil, care dureaza de mai bine de sapte ani, pare sa se apropie de sfarsit.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 244 - 8 septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.