Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

UNRWA promoveaza ura dintre Israel si palestinieni

Una din problemele majore cu UNRWA e ca, spun unii, sistemul lor educational promoveaza conflictul dintre Israel si palestinieni si chiar ca ar ridica o noua generatie de teroristi.

Aceasta domnisoara purtand un fular palestinian pare nevinovata, nu-i asa? Dar cine e domnisoara? Dalal Mughrabi, care a condus un atac terorist in care a ucis 38 de oameni, intre care 13 copii, pe drumul de langa mare, in Israel, in 1978. Imaginea ei apare intr-un manual de clasa a V-a si e parte dintr-o lectie de patru pagini in care Mughrabi e glorificata ca fiind un martir care a pictat prin efortul ei o imagine a provocarii si a eroismului... Textul din fata noastra ofera o privire la calea si lupta ei. In aceste patru pagini, ea este laudata: ce eroina a fost ea si cum generatia de acum trebuie sa calce pe urmele ei!

Membri ai Knessetului israelian, Sharren Haskel si David Bedein, de la Israel Resourse News Agency, au tinut o conferinta de presa despre reformele care ei cred ca trebuie sa apara. Una dintre marile probleme ale UNRWA e ca ei promoveaza conflictul, ura si violenta dintre palestinieni si israelieni.

Stirile CBN a intrebat UNRWA despre manuale si sistemul educational. Intr-o scrisoare, purtatorul de cuvant Christopher Gunness ne spunea ca UNRWA preda in conformitate cu valorile si principiile ONU: „Noi predam conform planului de invatamant al tarilor gazda, adica cel dictat de Autoritatea Palestiniana din teritoriul aflat sub ocupatie. Analizam fiecare manual utilizat, verificam sa nu existe partinire pe criterii de gen, folosim materialele pentru varsta potrivita si promovam neutralitate politica. In medie, in manuale am gasit material problematic undeva sub 3%. Avem proceduri pentru sustinerea profesorilor nostri in predarea acestor portiuni-problema din manuale.”

Sunt 515 000 de copii palestinieni in cadrul scolilor UNRWA, iar Bedein spunea ca daca doar 2% dintre ei raspund provocarii de a deveni teroristi, aceasta va crea mai apoi alti 10 000 de teroristi.

Bedein mai intrevede si alte probleme la UNRWA: „UNRWA e diferita de toate celelalte organizatii pentru ajutorarea refugiatilor. Alte organizatii ii invata pe acei oameni sa-si faca un rost in viata, insa UNRWA are aceasta politica de a invata conceptul revendicarii dreptului de reintoarcere prin forta si arme.”

Acest asa-numit „drept de reintoarcere e exacerbat si de definitia refugiatului palestinian.

UNRWA are o cu totul alta definitie pentru refugiati decat toate celelalte organizatii internationale. In acceptiunea UNRWA, statutul de refugiat poate fi mostenit, insemnand ca ei nu reusesc sa implineasca mandatul pentru care aceasta organizatie a fost infiintata initial. Ei continua insa construirea de tabere de refugiati din ce in ce mai mari si sa le ofere gratuit locuinta, asistenta medicala si sistem educational permanente, ceea ce tine de rolul unei natiuni si nu a unei organizatii de ajutorare.

Haskel si Bedein spera ca decizia presedintelui Trump de a taia intreaga finantare va obliga UNRWA sa faca schimbari.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 245 - septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.