Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Rusia, Siria si Israel se cearta legat de doborarea unui avion rusesc

O delegatie militara israeliana de elita a mers la Moscova, incercand sa calmeze furia Rusiei din cauza doborarii unuia dintre avioanele sale.

Rusia da vina pe Israel si ameninta cu riposta. Corespondentul CBN din Orientul Mijlociu, Julie Stahl, are detalii.

O racheta siriana a doborat un avion rusesc deasupra Mediteranei, ucigandu-i pe toti cei 15 membri ai echipajului. Rusia a dat vina pe Israel pentru accident, spunand ca acesta a intrat in bataia focului in timp ce avioanele de lupta israeliene atacau tinte din Siria.

Pilotii israelieni au folosit avionul rusesc ca scut pentru a se apara de defensiva siriana.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a sunat pe presedintele rus Vladimir Putin si a transmis condoleante pentru moartea militarilor rusi, dar spune ca vina ii apartine Siriei.

Israelul a incheiat in urma cu cativa ani cu Rusia o intelegere de aplanare a conflictelor, pentru a imputernici Israelul sa atace tinte iraniene din Siria fara sa intre in conflict cu Rusia. Pentru apararea Israelului, e esential ca acesta sa mentina in vigoare acea intelegere.

Armata israeliana a declarat ca, in timpul misiunii cu pricina, a respectat intelegerea cu Rusia si a mai spus ca sirienii au folosit armament antiaerian imprecis. Avioanele de lupta israeliene s-ar fi aflat deja in spatiul aerian israelian cand a fost lovit avionul rusesc, iar in timpul raidului israelian, avionul rusesc nu era in zona.

Fostul consilier pe probleme de securitate a Israelului, Yaakov Amidror, intr-o discutie telefonica, spunea ca raidurile din Siria reprezinta o misiune prioritara pentru Israel: „Importanta acestui obiectiv nu se va schimba, fiindca e un obiectiv foarte important pentru Israel, adica impiedicarea iranienilor sa infiinteze o masina de razboi independenta pe teritoriul Siriei si impiedicarea lor de a transfera sisteme de armament spre Hezbollah care sa schimbe regulile jocului.”

Delegatia speciala din partea ONU trimisa in Siria i-a indemnat pe cei implicati

la cumpatare: „Facem apel la toti cei vizati, mai ales acum, ca am primit vesti imbucuratoare in ce priveste acel eveniment care ar fi putut degenera intr-o escaladare militara dramatica, sa se abtina de la interventii militare care pot exacerba o situatie deja delicata.”

In ce priveste prezenta Iranului in Siria, SUA spune ca Iranul trebuie sa plece: „Iranul nu poate dicta viitorul poporului sirian. Daca Rusia e interesata sa aduca pace in Siria, ar trebui sa se asigure ca Iranul si factiunile sale militare parasesc Siria odata pentru totdeauna. Riscul unui conflict extins se va stinge odata cu plecarea lor.”

Pentru moment, mai spunea Amidror, cheia ca Israelul sa-si mentina abilitatea de a face raiduri pe teritoriul Siriei e sa reuseasca sa convinga Rusia ca incidentul n-a fost din vina Israelului.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 247 - septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.