Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Un tata israelian-american a fost ucis de un tanar de 17 ani

Intr-un discurs la ceremonia de comemorare a eroilor cazuti in razboiul de Yom Kippur din 1973, Netanyahu a spus ca Israelul va face tot ce-i sta in putinta pentru a evita razboiul, dar, daca e tarat intr-un conflict, va actiona la capacitate maxima.

Pe data de 16 septembrie, un tanar palestinian a ucis un cetatean israelian-american, Ari Fuld, in zona Gush-Etzion din Iudeea, sau Cisiordania, cum spune lumea. Multi au spus ca Fuld a luptat eroic pentru cauza evreilor din Tara Promisa. Din nou o avem pe Julie Stahl!

Mii de oameni s-au adunat pentru a plange un om pe care multi evrei l-au considerat a fi un erou: „Cred ca mesajul sau era despre iubirea Israelului si nu despre ura celorlalti, a arabilor.”

Ambasadorul american David Friedman a participat la funeralii si a scris pe Twitter: „America e in doliu, in timp ce unul dintre cetatenii sai a fost ucis cu bestialitate de un terorist palestinian. Ari Fuld a fost un aparator infocat al Israelului si un patriot american. El a reprezentat cum a putut mai bine ambele natiuni si i se va simti enorm lipsa.”

Jabarin Khalil, de 17 ani, l-a injunghiat pe Fuld pe la spate, langa acest mall din Gush Etzion. Desi ranit fiind, Fuld a reusit sa-l urmareasca pe atacator, a tras in el si a sarit peste zidul din spatele meu inainte sa se prabuseasca.

Fuld a servit ca director adjunct al organizatiei Standing Together, care sustine soldatii din armata israeliana. El a mai avut si un talk-show la o televiziune din Orientul Mijlociu.

Primarul din Gush Etzion, Shlomo Ne’eman spunea pentru CBN ca e ne neimaginat cum o persoana se poate trezi dimineata cu gandul sa ucida orice evreu din calea sa: „E un razboi aici. Fiecare om de aici e un soldat in acest razboi. Fiecare copil, fiecare om in varsta, fiecare femeie poate deveni tinta. Vom castiga acest razboi! Terorismul nu le va ajuta la nimic, noi vom ramane aici vesnic!”

Localnicii au tinut doliu: „Stiu ca el credea in poporul si in tara Israel si a fost un aparator inversunat al acestor cauze pe plan mediatic, dorind sa spuna adevarul oricui dorea sa asculte, si a facut-o cu respect. Avea un mod de a prezenta un mesaj clar si pozitiv despre cine suntem noi si de ce suntem aici.”

Fuld spunea ca isi traia visul in tara Israel si ca iubea natiunea Israel, tara si Tora sa. Postarile lui Fuld strangeau mii de vizualizari pe pagina sa de Facebook.

Fuld a lasat in urma sotia si patru copii.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 247 - septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.