Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Mic Dejun cu Rugaciune in Ierusalim - o intalnire importanta

Liderii crestini din intreaga lume au venit la Ierusalim pentru un eveniment anual major, Micul Dejun cu Rugaciune din Ierusalim. Am discutat cu trei participanti importanti la intalnirea din acest an.

Este bine sa fim aici pentru a discuta despre Micul Dejun cu Rugaciune din Ierusalim, impreuna cu Anne Graham-Lotz, Albert Veksler si Robert Ilatov, membru in Knesset.

- Robert, ai putea sa ne spui cum a inceput acest Mic Dejun cu Rugaciune, in urma cu doi ani?

- Ca sef al comitetului care promoveaza relatiile cu lumea crestina, am decis sa facem ceva special, pentru a intari relatiile dintre statul evreu si lumea crestina. Cred ca Ierusalimul ne uneste in acest subiect si ca rugaciunea pentru Ierusalim e ceva drag de ambele parti, ceva ce poate face ca relatiile dintre noi sa fie mai calde, mai directe si mai eficiente. Cand vorbim de rugaciunea pentru pacea Ierusalimului, vorbim despre cuvantul shalom, care pleaca de la cuvintele intregire, unitate, desavarsire. Aceste cuvinte stau la baza cuvantului shalom. Asadar, a ne ruga pentru pacea Ierusalimului inseamna a ne ruga pentru pacea, dar si pentru intregirea orasului. Acest eveniment e unul care aduce unitate, intarind relatiile dintre noi si intreaga lume crestina.

- Acum tocmai a avut loc a doua editie a Micului Dejun cu Rugaciune in Ierusalim. Ce s-a intamplat in ultimii doi ani?

- A fost un miracol sa vedem cum acesti lideri din toata lumea au venit impreuna, intelegand ca aceasta e o vreme in care sa sustinem Israelul si sa ne rugam pentru Ierusalim. Obiectivul Micului Dejun cu Rugaciune este acela de a ne ruga pentru pacea Ierusalimului, potrivit pasajului din Isaia, unde citim ca Dumnezeu a pus strajerii Lui pe zidurile Ierusalimului, cerandu-le sa nu-I dea ragaz pana ce El va face Ierusalimul o lauda pe pamant. E un instrument prin care Dumnezeu Isi aduna poporul si mobilizeaza Biserica pentru a sta de partea Israelului si a se ruga pentru Ierusalim.

- Ati participat la Micul Dejun cu Rugaciune din Ierusalim din acest an. Cum ati reactionat cand ati primit invitatia?

- Mi s-a parut ceva fantastic. Asa cum spunea si Albert, oameni din intreaga lume au fost miscati de Duhul lui Dumnezeu sa se roage pentru pacea Ierusalimului. Aceasta nu s-a mai intamplat

pana acum. Domnul lucreaza. Cred ca El indreapta atentia lumii crestine asupra acestui oras, asupra acestei tari si a acestui popor si aduna oameni ca mine, o femeie ne-evreica, si pe altii din intreaga lume pentru a ne ruga pentru pacea Ierusalimului si pentru oamenii de aici. Cand am primit invitatia de la Robert Ilatov, a fost ceva foarte protocolar si el ne-a explicat ceea ce avea pe inima, viziunea sa si m-a invitat sa particip, chiar ca vorbitor. Am intalnit acolo regi si printi din familia regala, membri din parlamentele din intreaga lume cat si oameni de rand, ca mine, si lideri de lucrare, pastori pe inima carora Domnul a pus o povara de a se ruga pentru pacea Ierusalimului. Eu m-am nascut la o saptamana dupa ce Israelul a luat fiinta ca stat. M-am nascut in 21 martie, iar Israelul, in 14 mai 1948. Cred ca viata mea a fost legata de Israel inca din ziua cand m-am nascut. Cred ca acest an e anul favorii lui Dumnezeu si un an de raspunsuri la rugaciuni, un an de binecuvantare. In Noul Testament citim ca binecuvantarea Domnului nu e doar ca sa o stocam sau sa ne bucuram de ea, ci sa ne duca la o mai adanca pocainta si la o recunostinta vie fata de Dumnezeul nostru care trimite toate binecuvantarile. Orice binecuvantare venita de sus merita primita. Cand primim binecuvantarea in acest al 70-lea an, cred ca e un an in care sa ne intoarcem spre Dumnezeu, sa-I multumim si sa ne exprimam recunostinta.

- Robert, doreai sa ajungi la liderii crestini din lumea toata ca ei sa vina sa se roage pentru pacea Ierusalimului. Cat de importanta e sustinerea crestinilor pentru Israel?

- Socotim legatura si sustinerea crestinilor pentru Israel ca fiind una foarte solida in aceste vremuri din urma, mai ales pentru crestinii care cred in Noul si Vechiul Testament, ca in acest an am marcat al 70-lea an de la infiintarea statului Israel. Aceasta a fost, de fapt, implinirea unei profetii si iata-ne aici. Evreii s-au reintors din toata lumea in aceasta tara si au infiintat statul Israel, au reinviat limba si continuam sa implinim porunca lui Dumnezeu in aceasta tara. Doresc sa va invit ca anul viitor sa veniti sa ne rugam impreuna pentru pacea Ierusalimului. Doresc sa invit liderii crestini sa vina anul viitor in Ierusalim pentru a participa la rugaciunile pe care le facem impreuna.

- Robert Ilatov, membru in Knesset, Anne Graham-Lotz si Albert Veksler, va multumesc pentru discutia despre Micul Dejun cu Rugaciune din Ierusalim, in speranta ca vom vedea o a treia editie, anul viitor aici, in Ierusalim.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 247 - septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.