Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israelul intareste apararea de la granita cu Gaza

intareste apararea de la granita cu Gaza, anticipand intetirea violentelor din partea Hamas si a mutat in acel loc baterii anti-racheta Iron Dome.

Israelul lupta cu huliganii palestinieni, cu zmeie si baloane incendiare la granita cu Gaza inca de la lansarea asa-numitului mars al intoarcerii din martie. Conflictul de sase luni a fost la apogeu in mai si iunie insa, de luna trecuta, numarul protestatarilor violenti de la granita cu Gaza a crescut semnificativ. Protestele nu mai sunt saptamanale, ci zilnice, numarand cam 20 000 de huligani.

La o conferinta de presa comuna cu ocazia vizitei cancelarului german Angela Merkel, premierul israelian Benjamin Netanyahu spunea ca la baza problemelor cu Hamas sunt doua motive: „Intai, e vorba de efortul permanent al Hamas de a se inarma si a se organiza impotriva Israelului.”

Armata israeliana a publicat mai devreme aceasta filmare, aratand detonarile explozivelor puse de palestinieni de-a lungul granitei cu Gaza.

Armata israeliana spune ca acum desfasoara noi trupe in zona.

Netanyahu mai spune ca Hamas ataca Israelul si fiindca presedintele AP, Mahmud Abbas, a taiat finantarea pentru Gaza: „Anul trecut, Abu Mazen a facut

situatia din Gaza si mai dificila, taind fondurile pentru Gaza. Aceasta sufocare a cauzat presiuni acolo si de aceea, din cand in cand, Hamas ataca Israelul la o intensitate relativ joasa, dar sufocarea creste.”

Liderii Hamas spun ca intetesc revoltele pentru a forta Israelul sa accepte un acord de incetare a focului, insa expertii spun ca Hamas vrea un armistitiu pentru a permite aportul de bunuri catre Gaza, pentru a continua sa-si construiasca infrastructura terorista si, la momentul potrivit, sa poata ataca Israelul. E o tactica folosita in trecut de gruparea terorista.

Mesajul lui Netanyahu a fost unul clar: „Hamas crede ca poate profita de situatie pentru a ataca Israelul. Ei fac, insa, o mare greseala. Vom riposta in forta. Sper ca vom putea tine sub control acea sufocare, insa vreau sa reafirm ca Israelul va actiona cu forta de care e nevoie pentru a se apara pe sine si cetatenii sai.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 249 - octombrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.