Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

SUA isi intareste pozitia impotriva Iranului

Intre timp, SUA isi intareste pozitia impotriva Iranului. Secretarul de stat american, Mike Pompeo, spune ca SUA se retrage dintr-un armistitiu semnat in 1955 cu Iranul, care reglementa comertul si diplomatia cu un adversar strain.

Corespondentul pe teme de securitate nationala, Erik Rosales, ne aduce detalii despre tensiunile crescande dintre SUA si Iran.

Secretarul de stat Mike Pompeo n-a avut nicio retinere cand a spus ca se fac demersuri pentru retragerea din Tratatul de prietenie din 1955, care trebuia facuta acum 39 de ani: „Iranul incearca sa incalce drepturile suverane ale SUA de a lua masurile necesare pentru protejarea sigurantei noastre nationale, iar Iranul abuzeaza de Tribunalul International pentru scopuri politice si de propaganda.”

Anuntul lui Pompeo a venit dupa ce Tribunalul International a dispus ca SUA sa ridice unele sanctiuni care afecteaza importurile de bunuri si produse umanitare din Iran. Cateva ore mai tarziu, consilierul national pe teme de securitate, John Bolton, a anuntat ca SUA se retrage dintr-un alt tratat cu Iranul, incheiat inaintea curtii ONU, despre care Bolton spune ca e incompetenta: „Ei inchid usi care n-ar trebui deschise pentru a politiza abuzul, fapt ce l-am vazut in mod repetat la Tribunalul International.” Pompeo spune ca SUA va continua sa le ofere asistenta umanitara refugiatilor iranieni, dar a remarcat ca Iranul continua sa-si indrepte finantele spre terorism: „Alegerile care se fac astazi in Iran pentru a folosi banii in a instiga la terorism in toata lumea, in a trimite rachete balistice in aeroporturi din Orientul Mijlociu, de a inarma grupari militante din Irak, Siria si Liban, iata pe ce risipesc dolarii cei din conducerea Iranului!”

E un razboi al cuvintelor acum. A fost o miscare inteleapta. SUA n-ar trebui sa permita ca nimic sa diminueze forta sanctiunilor lor.

Expertii in politica din Iran spun ca aceasta e doar o alta strategie de joc diplomatica a Iranului, care se foloseste de un armistitiu din 1950 pentru a izola SUA: „Daca Iranul ar fi respectat jumatate din acordurile semnate inainte de revolutie cu SUA si comunitatea internationala, tara lor ar arata mult mai bine azi.”

Pompeo spunea ca e clar ca Iranul e ingrijorat de presiunile puse de Statele Unite. Presedintele Trump a dat un termen pe 4 noiembrie pentru a impune noi sanctiuni, inclusiv sanctiuni pentru toate vanzarile de petrol.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 249 - octombrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.