Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Discursul lui Netanyahu la ONU a continuat sa faca valuri in Orientul Mijlociu

Discursul premierului Netanyahu de la ONU din septembrie a continuat sa faca valuri in Orientul Mijlociu. La doar cateva zile dupa ce Netanyahu a dezvaluit locuri secrete din Liban unde se fabrica rachete, guvernul libanez i-a dus pe diplomati intr-un tur pentru a demonstra ca Netanyahu se insala.

Ministrul de Externe din Liban, Gebran Bassil, l-a acuzat pe Netanyahu ca raspandeste minciuni despre Liban pentru a se proteja pe sine, dar a recunoscut ca Hezbollah dispune de rachete de precizie: „Multe din afirmatiile ca Hezbollah detine rachete de precizie sunt adevarate, insa aceasta nu inseamna ca rachetele se afla intr-o zona de langa aeroportul din Beirut.”

Luna trecuta, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, se lauda ca gruparea sa detine rachete de mare precizie, in ciuda incercarilor Israelului de a pune piedici achizitiilor. Gruparea Hezbollah, sustinuta de Iran, face parte din guvernul libanez, dar e considerata de SUA a fi o organizatie terorista.

Saptamana trecuta, Netanyahu a vorbit infocat despre Hezbollah si Iran la ONU: „In Liban, Iranul da directive gruparii Hezbollah sa construiasca locuri secrete in care sa transforme proiectile imprecise in rachete ghidate cu precizie, care pot ajunge adanc pe teritoriul Israelului, cu o eroare de 10 metri. Hezbollah foloseste intentionat oamenii inocenti din Beirut ca scuturi umane!”

Netanyahu a enumerat trei locuri din vecinatatea aeroportului, unul langa faleza, la cateva blocuri de autostrada, un altul sub un stadion de fotbal si un al treilea, langa aeroport.

Armata israeliana a publicat o filmare in care arata acele locuri, spunand ca aceasta genereaza o confruntare diplomatica. Bassil a adus zeci de ambasadori intr-un tur la acele locuri, inclusiv acel stadion si un cartier ce reprezinta o fortareata a Hezbollah.

Netanyahu a raspuns intr-o declaratie ca Hezbollah minte cu neobrazare comunitatea internationala printr-un tur de propaganda organizat de ministrul de externe libanez, care a adus ambasadorii pe terenul de fotbal, dar nu i-a dus si la fabrica subterana din apropiere in care se produc rachete de precizie.”

Saptamana trecuta, Netanyahu spunea ca are un mesaj pentru Hezbollah: „Israelul stie ce faceti voi, unde faceti si nu va va lasa asa.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 249 - octombrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.