Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Cele 12 semintii, in arta

Dupa cum multi oameni stiu deja, povestea poporului evreu incepe cu Avraam, apoi acesta creste si devine cele 12 semintii ale Israelului biblic.

Un artist din Ierusalim imbina Ierusalimul antic si modern in lucrarea sa, After the Tribes.

Artistul Beverly Barkat a luat pamant, nisip si scoici din Israel pentru a spune cum vede ea povestea celor 12 semintii. Fiecare a primit un teritoriu al sau si avea ocupatia sa specifica, felul specific de a face lucrurile si toate acestea se regasesc in picturile celor 12 semintii.

Ea a folosit pamant din teritoriul fiecareia din cele 12 semintii. La aceasta paleta de culori unica, Barkat a adaugat pietre pretioase, reprezentate in pieptarul marelui preot.

Apoi a cautat rolul specific al fiecarei semintii in parte. „Cand am facut cercetari, daca vorbim despre Zabulon, de aici, pe steagul lor era o corabie, fiindca ei erau cu comertul. Erau navigatori pe mare.”

Barkat mai spune ca Tora i-a facut sa fie influenti: „Ei studiau scripturile. Si-au dat seama si ca luna descreste, iar, spre sfarsitul lunii, devine plina, dupa care reia procesul. Ei au avut de oferit descoperirile dinamicii fazelor lunii, felul cum se leaga cu sarbatorilor evreiesti si interactiunea cu religia.

Barkat a reusit sa vada o conexiune intre semintiile antice si statul evreiesc de azi: „Ceea ce era special la fiecare semintie era ca fiecare a adus ceva special iar, puse impreuna, aceste lucruri formeaza ceea ce se cheama astazi Israel.”

In timp ce semintiile se raspandeau peste tot in Tara Promisa, Ierusalimul i-a adus impreuna.

Ei se intorceau la Ierusalim si impartaseau idei noi, speculatii noi, mirodenii noi.

Acest goblen, care reprezinta raspandirea lor peste tot, e, de fapt, in opinia mea, Israelul de azi.

Barkat e maritata cu primarul Ierusalimului, Nir Barkat, care e in fruntea orasului de aproape un deceniu. „Stiu ca el a facut schimbari in Ierusalim, oferind speranta fiecarui om de aici si a facut-o intr-un mod din care eu am avut de invatat in ce priveste cele 12 semintii in Ierusalim.”

Barkat spera ca lucrarea sa sa reflecte unicitatea Israelului de azi: „Astazi puteti calatori prin Israel si puteti gusta prin restaurante gusturi noi, inovative, felul nostru de a gati, tehnologia hi-tech, inovatia si acesta e aspectul dinamic pe care am vrut sa-l redau aici, asa incat sa simti dinamica vietii.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 249 - octombrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.