Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Crestinii ajuta o familie de evrei din Ucraina

Emigrarea in Israel poate fi o provocare, mai ales cand fugi sa-ti scapi viata. Haideti sa vedem cum au intervenit crestinii pentru a ajuta aceasta familie!

Valeria si sora ei micuta s-au ascuns in baie in timp ce focurile de arma au izbucnit afara, in estul Ucrainei.

„Am vazut oameni care se impuscau unii pe altii in gradina noastra. Strigau si am auzit explozii puternice. Am fost foarte speriata si sora mea tipa incontinuu. Am putut doar sa inchid ochii.”

„Am stat cu fiicele mele pret de doua ceasuri in baie, asteptand sa inceteze violentele. Era un haos total, in timp ce obuzele si focurile de arma veneau tot mai aproape de casa noastra, care era in mijlocul frontului de lupta.”

Luptele dintre fortele ucrainene si pro-ruse au continuat vreme de luni bune, in timp ce familia se straduia sa razbeasca.

„Am vazut o fetita pe targa. Avea un picior schingiuit intr-o explozie. Arata ca Valeria si atunci m-am speriat.

Stiau ca nu mai pot sta in Ucraina. Deoarece familia era de evrei, au pus la cale emigrarea spre Israel.

„Am lasat in urma totul, inclusiv locul de munca. Nu stiam limba si nici cum vom reusi sa o scoatem la capat in Israel.”

Apoi, la cursul de ebraica, Olga a aflat despre CBN Israel. Ne-am asigurat ca familia are de mancare, le-am adus si mobila, paturi, vase si haine pentru fete.

„Le suntem recunoscatori celor de la CBN Israel. Ati avut grija de fiicele mele si v-ati ingrijit ca familia noastra sa poata porni la drum.”

Olga si sotul ei au obtinut o slujba la restaurant si, multumita CBN Israel, au avut parte de ajutorul de care a fost nevoie pentru a trece peste acele vremuri dificile.

Acum, au parte de un nou inceput.

„Sustinerea voastra e foarte importanta pentru oameni ca noi, care au pierdut totul. Ne-ati incurajat si inspirat. Faceti lucruri minunate pentru a-i ajuta pe altii Vreau si eu sa fiu ca voi si sa-i ajut pe altii in viitor. Multumim foarte frumos!”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 249 - octombrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.