Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Un posibil razboi intre Israel si Hamas?

Au fost niste zile agitate aici, in Israel, in ultima vreme: o misiune militara israeliana in Gaza care a mers pe dos, un posibil razboi cu Hamas, un acord de incetare a focului si apoi o criza politica, toate pe parcursul a doar trei zile. Dorim sa va aratam cam cat de rapid s-au derulat lucrurile aici.

Totul a inceput cand premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a intrerupt vizita la Paris pentru comemorarea Primului Razboi Mondial, pentru a se ocupa de situatia din Fasia Gaza, care se inrautatea.

Oficialii au inchis scolile de langa granita dupa ce Hamas a lansat 17 rachete in Israel. Barajul de rachete a survenit dupa o confruntare intre fortele speciale ale armatei israeliene si Hamas pe teritoriul din Gaza.

Un israelian a fost ucis si altul, ranit grav, in timp ce sapte palestinieni au murit in acel asalt, printre care si doi comandanti seniori ai Hamas.

Seful armatei israeliene, locotenentul general Gadi Eisenkot, a catalogat batalia ca fiind o operatiune insemnata pentru securitatea Israelului.

La Paris, Netanyahu spunea ca nu exista nicio posibilitate pentru un acord de pace cu Hamas, comparandu-l cu un acord cu SI: „Nu exista nicio solutie politica pentru Gaza. Nu pot avea nicio solutie politica cu Statul Islamic. Nu am nicio solutie pentru Iran cata vreme ei declara ca vor sa ne distruga. Nu exista astfel de solutii politice.”

Netanyahu a adaugat ca Israelul este un protector pentru Europa: „Israelul e pur si simplu scutul Europei in Orientul Mijlociu. Daca nu am fi aici, islamul radical s-ar raspandi. Inainte de toate, ceea ce facem e pentru protectia noastra. Nu vreau sa va induc in eroare, dar, cand ne aparam pe noi, aparam si Europa si ma astept la o schimbare de abordare a Europei fata de noi.”

Netanyahu spunea ca vrea sa evite un razboi nedorit si chiar a facilitat transferul a 15 milioane de dolari din Qatar pentru a plati salariile civililor din Gaza.

In timp ce luptele in desfasurare ameninta sa erupa intr-un razboi de proportii, ONU si Egiptul incearca sa medieze un acord de incetare a focului, dupa ce, vreme de luni bune, Hamas a instigat revolte la granita cu Gaza, a trimis baloane incendiare care au aprins sute de hectare si au mai trimis recent un om care a dat foc acestei sere.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 255 - noiembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.