Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

CBN a ajutat un supravietuitor al Holocaustului

Jenny avea doar trei anisori cand Holocaustul a ajuns si in satul ei din Ucraina.

Inca sufera de pe urma evenimentelor si CBN Israel a ajutat-o recent sa primeasca echipamentul de care avea mare nevoie.

„Imi amintesc totul de parca s-ar fi intamplat ieri.”

Jenny avea doar trei ani in 1941, cand Holocaustul a venit si in satul ei. Ea si familia ei au fost fortati sa locuiasca intr-un getou din Ucraina.

„Locuiam la un loc cu caii. Era foarte frig si mirosea neplacut. N-aveam nimic, nici haine, nici pantofi, nici mancare.”

In timp ce boala se raspandea in getou, sora mai mare a lui Jenny a murit de dizenterie. Jenny a supravietuit, gasind hrana pe campurile din apropiere.

A trebuit sa se strecoare pe sub un gard de sarma ghimpata, dar, intr-o zi, un caine de paza a atacat-o si i-a mutilat piciorul.

„Mai visez intamplarea cateodata.

Cand am intalnit-o pe Jenny, ea ne-a spus ca mare parte din familie a murit in gheto, iar tatal ei a fost ucis luptand contra nazistilor.

„Inca plang cand ma gandesc. Cand eram tanara, nu ma gandeam la acestea. La aceasta varsta, insa, imi vin amintiri foarte rele.”

Dupa ce Jenny s-a casatorit, ea si sotul ei s-au mutat in Israel si au intemeiat o familie.

Acum este vaduva, locuieste singura si are probleme la oase si incheieturi, asa ca CBN Israel i-a cumparat un cadru cu scaun pentru a putea umbla.

„Mi-e de mare ajutor, pot sa ies afara, pot sa merg si sa ma asez si sa ma descurc singura. E masina mea.”

Ii aducem lui Jenny alimente in mod regulat si petrecem timp cu ea. O ajutam chiar sa organizeze petreceri pentru grupul de supravietuitori ai holocaustului

al carei lider este.

„Vreau sa spun: Doamne, multumesc ca i-ai trimis la mine! Ni se incalzeste inima cand cineva se mai gandeste si la noi. Cand dam de greutati, stim pe cineva care ne poate ajuta si suntem fericiti sa va avem. Multumim foarte mult!”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 255 - noiembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.