Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Piatra Magdala – piatra din sinagoga unde Isus a predicat

Incepem programul nostru cu o descoperire despre care unii arheologi israelieni spun ca ar fi cea mai de seama din ultimii 50 de ani. E vorba despre piatra Magdala, gasita langa malul Marii Galileii, intr-o sinagoga din primul secol, unde aproape sigur ca Isus a predicat.

Satul se numeste Magdala si e satul Mariei Magdalena. In acest sat locuia ea, aici L-a intalnit pe Isus si de aici a mers dupa El.

Arheologul israelian Afran Najar supravegheaza sapaturile de la Magdala si ne spune ca orasul statea ascuns sub un strat superficial: „In unele locuri, doar puneam mana si gaseam cate un zid, care parca astepta dupa noi

de 2 000 de ani.”

Cea mai importanta descoperire din Magdala a fost o sinagoga datand din vremea lui Isus.

Dupa spusele arheologilor, aceasta ar fi prima sinagoga descoperita in Galileea.

„Exista o expresie care apare mereu in diferite locuri din evanghelii: Isus strabatea toata Galileea, invatand pe norod in sinagogi. Aceasta sinagoga e cea mai aproape de Capernaum, locul unde locuia Isus. Aproape sigur ca Isus a trecut pe aici de mai multe ori.”

Aici, au descoperit o comoara veche de 2 000 de ani. I se spune Piatra Magdalei.

Unii arheologi spun ca aceasta e cea mai de seama descoperire din ultimele decenii.

CBN a relatat prima data despre aceasta piatra indata ce a fost descoperita, in 2009. Parintele Kelly, din ordinul catolic Legionarii lui Hristos, ne-a prezentat o replica a pietrei din Magdala, in timp ce puteam privi Muntele Sionului: „Aceasta piatra reprezinta cea mai importanta descoperire facuta vreodata in legatura cu cel de-al Doilea Templu, cel din vremea lui Isus, reconstruit de Irod si nu e ceva de mica insemnatate. Menora sapata pe piatra e una cu totul unica.”

Prima a fost descoperita inainte de distrugerea Templului din anul 70 d.H.

Legionarii lui Hristos detin acea zona si construiesc un intreg complex in Magdala, cu un parc arheologic, un hotel si un centru religios.

Parintele Solana a gandit intregul proiect si doreste ca acesta sa fie un centru pentru toata lumea: „Sunt sigur ca acesta va fi un dar pentru omenire, pentru cultura, pentru religie si, desigur, pentru Israel. Vizitatorii pot vedea cum Biblia prinde viata. Altarul e in forma unei corabii de pescuit, reamintind de Isus, Care le predica oamenilor de pe tarm, de la bordul corabiei. Pentru mine, relatarile din evanghelii au capatat viata in acest loc si nu le voi mai vedea niciodata la fel.”

Parintele Solana spune ca mottoul centrului e Duc in Altum, latineste pentru departeaz-o la adanc, si e un mesaj pentru astazi: „Isus ne spune, parca, tuturor, Departeaz-o la adanc, Mai incercati o data, Mergeti!.Cred ca acesta e un frumos mesaj de care lumea are nevoie in acest moment, in contextul crizei financiare, a problemelor de munca si a multor altor situatii. Trebuie sa incercam mereu. El e de partea noastra.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 256 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: israel, istorie, arheologie, ruine

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.