Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Descoperirea care atesta povestea biblica despre Ezechia

La aproape 100 de ani dupa Elisei, peste Iuda a domnit imparatul Ezechia.

Universitatea Evreiasca din Ierusalim a anuntat descoperirea care atesta mentiunea biblica despre viata unuia dintre cei mai drepti imparati ai Bibliei.

E mic, are o latime de doar 1 cm, insa deja a avut un impact deosebit. Se numeste bula si e un sigiliu antic. Ceea ce il face asa de important este numele inscriptionat.

„Am descoperit ca amprenta sigiliului a fost imprimata de insusi regele Ezechia, in clar, in ebraica straveche: Apartine lui Ezechia, fiul lui Ahaz, imparatul Iudeii.”

Arheologul Eliat Mazar de la Universitatea Evreiasca a descoperit sigiliul in timpul unei excavatii. Pentru Mazar, aceasta a fost descoperirea vietii ei: „Am ramas perplexa. Cred ca e cea mai uimitoare descoperire pe care am facut-o. Am fost de-a dreptul uluita.”

Mazar spunea ca descoperirea e fara precedent: „N-am mai descoperit niciodata intr-un sit arheologic un articol atat de apropiat, de privat si de tangibil al unui rege din Israel sau din Iudeea. Cred ca e cel mai personal obiect al vreunui personaj biblic pe care-l avem, cu atat mai mult cu cat e vorba de regele Ezechia.”

Biblia il descrie pe Ezechia in 2 Imparati 18:5: El si-a pus increderea in Domnul, Dumnezeul lui Israel si, dintre toti imparatii lui Iuda, care au venit dupa el sau care au fost inainte de el, n-a fost niciunul ca el.

Mazar spunea ca bula a fost sigiliul personal al lui Ezechia pentru documente importante. Ea mai spunea ca descoperirea aproba spusele Scripturii: „Ma minunez vazand cum, in mod repetat, dovezile arheologice se potrivesc atat de bine cu relatarile biblice. Acestea ne arata in repetate randuri ca multe dintre povestirile biblice sunt pur si simplu precise.”

Descoperirea, de asemenea, face legatura intre poporul evreu si Israelul antic: „Este de acum 2 800 de ani, dupa cum spune si Biblia. Vorbim despre imparatul lui Iuda din Ierusalim, capitala Israelului. Vorbim, asadar, despre istoria Ierusalimului intr-un mod tangibil si independent.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 256 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: israel, arheologie

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.