Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

S-a descoperit un clopotel de aur de pe vremea lui Isus

Nu departe de palatul lui Irod, arheologii au descoperit un clopotel de aur foarte rar, care se crede ca facea parte din vesmintele preotilor de pe vremea lui Isus.

Acesta este sunetul unui clopotel de aur vechi de 2 000 de ani.

„Atunci cand barbatul umbla cu clopotelul legat de haina, toata lumea ii remarca aparitia. Nu facea galagie, dar era suficient pentru a atrage respectul acelui barbat.”

Arheologii au descoperit clopotelul in timp ce dezgropau un canal de drenaj vechi. Acesta pornea de la Scaldatoarea Siloam si continua pe sub pamant pana intr-o zona aproape de Zidul Plangerii, numit Arcul lui Robinson.

Pe acolo ar fi intrat inchinatorii evrei pe Muntele Sionului, in vremea lui Isus.

„Am gasit acest clopotel sub strada principala a Ierusalimului din perioada celui de-al Doilea Templu.”

Clopotelul are o mica bucla in varf, cu ajutorul careia se atasa de haina unei persoane bogate. Biblia descrie mantaua lui Aaron, marele preot, astfel: „Pe margine, de jur imprejurul tiviturii, sa pui niste rodii de culoare albastra, purpurie si caramizie, presarate cu clopotei de aur.

Arheologul sef, Eli Shukron, spune ca nu au cum sa afle exact daca acest clopotel provine de la o mantie preoteasca: „Ar putea fi de la oricine, dar cred ca e de la cineva cu o pozitie inalta din Ierusalimul celui de-al Doilea Templu.”

El crede ca acel clopotel s-ar fi desprins de pe haina barbatului si a cazut in canal: „Dupa 2 000 de ani, noi lucram din greu la tunelurile Ierusalimului si iata, dupa 2 000 de ani, am gasit acel clopotel in tunel.”

Tunelul s-a deschis publicului la sfarsitul verii. Shukron spune ca descoperirile precum acest clopote

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 256 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.