Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Presedintele Trump, regele Cir si poporul evreu

La intrarea in noua ambasada americana din Ierusalim, ambasadorul Friedman mi-a spus cum vede relatia presedintelui Trump cu poporul evreu.

Chris Mitchell: Domnule ambasador, ce inseamna pentru dvs. sa veniti aici si sa priviti acea placheta?

David Friedman: Ma copleseste, trec pe aici si vad numele meu scris acolo. Desigur, e al treilea nume dupa presedinte si vicepresedinte si fiecare are meritul sau, dar e ceva sa vezi numele tau scris pe ceva istoric. Pentru mine, are o mare insemnatate si nu pot fi mai mandru de nimic altceva, decat poate de copiii mei.

Chris Mitchell: Cum era ziua de 14 mai 2018?

David Friedman: A fost o zi interesanta fiindca, in afara de toate lucrurile care s-au putut vedea aici, dintr-odata am devenit producatorul unei emisiuni in direct. A trebuit sa-mi fac griji daca se va putea trage perdeaua, caci, cu o zi inainte, n-a functionat. Chiar spuneam, oameni buni, mai bine urca cineva acolo sus sa ne asiguram ca functioneaza, fiindca avem o singura sansa. Ne-am ingrijorat de multe lucruri in ce priveste logistica, insa cred ca, pana la urma, totul a iesit bine si eu m-am bucurat. Desigur ca am fost adanc miscat de la inceput la sfarsit. Chris Mitchell: Premierul Netanyahu spunea in acea zi ca traim clipe istorice. Aveati si dvs. impresia aceasta?

David Friedman: Cu siguranta. Traiesc clipe istorice zi de zi. 14 mai a fost o zi deosebita, dar incerc sa fac la fel fiecare zi si sa fac ceva productiv, nu sa o iau de-a gata. Nu in fiecare zi se deschide o ambasada, dar, cum spuneam mai devreme, sunt multe de facut si incercam sa pretuim fiecare zi.

Chris Mitchell: Simtiti ca faceti progrese?

David Friedman: Da, cred ca suntem pe drumul cel bun.

Chris Mitchell: Multor oameni li s-a parut, in special israelienilor, ca presedintele Trump e asemenea regelui Cir.

David Friedman: Cred ca ceea ce a facut a fost un moment istoric si a avut nevoie de un curaj nemaipomenit pentru aceasta. Am fost langa el cand a luat decizia, in timp ce se sfatuia cu ceilalti, in timp ce se intalnea cu liderii lumii care faceau presiuni ca sa nu ia aceasta decizie, ci sa lase lucrurile asa cum sunt. A fost ceva deosebit sa vad in persoana curajul, taria si convingerea lui cand a luat decizia. Asadar, comparatia nu mi se pare exagerata. Cred ca presedintele merita aprecierile pe care i le dau oamenii.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 257 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.