Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Sarbatoarea Hanuka si tunelurile de la Zidul Plangerii

Netanyahu, premierul Israelului, si ambasadorul american David Friedman au celebrat Hanuka si prima aniversare de la declaratia presedintelui Trump despre Ierusalim. Iata cum arata sarbatoarea in tunelurile de sub Zidul Plangerii.

In acest an, sarbatoarea s-a bucurat de un simbolism aparte. Presedintele Trump a facut o mare fapta istorica. El a recunoscut adevarul si istoria, faptul ca Ierusalimul e capitala evreilor de 3 000 de ani. Acum un an, presedintele Trump, in numele Statelor Unite, a recunoscut Ierusalimul ca si capitala a statului Israel. La cinci luni dupa aceea, orasul-capitala a devenit noua adresa a ambasadei americane.

Despre ambasadele americane spunea presedintele Trump ca aici le e locul, iar eu spun ca locul tuturor ambasadelor e aici, in Ierusalim, aici e capitala noastra, a fost si va fi intotdeauna. Premierul Benjamin Netanyahu si ambasadorul american David Friedman au aprins lumanarile de la Hanuka impreuna in a cincea noapte din cele opt, cate are sarbatoarea.

Intr-o incapere subterana de la Zidul Plangerii, de langa Muntele Templului, au comparat actiunile lui Trump cu victoria antica a macabeilor.

Nu exista vreun alt loc si vreun alt moment mai bun de a tine aniversarea deciziei istorice a presedintelui Trump decat aici, la Zidul Plangerii, unde la cativa metri mai departe, in urma cu 2 200 de ani, patriotii evrei au recucerit Templul din mainile sirienilor greci. Insotit de rabinul-sef de la Zidul Plangerii si de soldati ai armatei, Netanyahu a mai spus ca nu e vorba doar despre trecut, ci si despre viitor.

E important nu doar de dragul adevarului istoric si de azi, ci e important si pentru pace, fiindca pacea care se cladeste pe pantele alunecoase ale minciunilor si ale defaimarii se va izbi de stancile realitatilor din Orientul Mijlociu. Netanyahu a laudat starea relatiilor dintre cei doi aliati. E o alianta bazata pe valorile noastre universale pe care le impartasim: libertate, justitie si adevar. Pentru toate acestea, noi spunem Hanuka fericit!

In numele SUA, Tammy si eu dorim poporului Israel si evreilor de pretutindeni un festival fericit de Hanuka.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 258 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.