Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Multiple atacuri teroriste lovesc in inima tinutului biblic din Israel

Doua atacuri armate prin schimb de focuri s-au soldat cu trei morti si mai multi raniti. Purtatorul de cuvant al politiei israeliene, Micky Rosenfeld, spune ca astfel de atacuri teroriste sunt tot mai dese: „Experimentam un val de astfel de atacuri, dar, in acelasi timp, marim si nivelul operatiunilor, la un alt nivel fiind cele mai recente, in care politia de frontiera a reusit sa gaseasca doi teroristi, autori ai unor atacuri din trecut, care au deschis focul asupra noastra, dar au fost neutralizati.”

Dupa atacuri, sute de israelieni au protestat in fata casei premierului si l-au indemnat la actiune.

„Acum cateva zile, acei oameni mi-au ucis nepotul inca nenascut, aproape i-au omorat pe fiica mea si pe ginerele meu. Cineva trebuie sa opreasca toate acestea! Suntem o democratie, respectam libertatea, dar nu se poate continua asa.”

Prim-ministrul Netanyahu a anuntat o serie de masuri, printre care demolarea casei unuia din ucigasi si continuarea constructiilor din Iudeea si Samaria.

La granita de nord, Israelul inca lupta cu o amenintare ascunsa. Fortele defensive au descoperit un al treilea tunel construit de teroristi, tunel care trecea din Liban in Israel. Tunelurile pun Israelul si Hezbollah intr-o situatie inevitabila de conflict.

Premierul Benjamin Netanyahu a emis o avertizare pentru Hezbollah in timpul unei vizite la trupele israeliene din nordul tarii.

„Desfasurarile noastre sunt gata de o riposta in forta daca Hezbollah face greseala imensa de a ne provoca pierderi, sau daca se opune operatiunilor noastre. Vor fi loviti intr-un fel pe care nu si-l imagineaza.”

Soldatii israelieni care demonteaza tunelurile au publicat o inregistrare cu tehnologia secreta folosita la detectarea acestora.

Intre timp, un lider al Hezbollah s-a laudat ca tot teritoriul Israelului se afla in raza de actiune a rachetelor lor. Seicul Naim Qassem spunea ca nu exista niciun loc din teritoriile ocupate care sa fie in afara razei de actiune a rachetelor Hezbollah. Sionistii nu pot tolera un asemenea nivel de amenintare in confruntarea cu Hezbollah, motiv pentru care nu ar dori sa intre intr-un alt razboi cu Libanul.

Seful informatiilor militare israeliene a avertizat legislatorii ca, desi riscul unui razboi este mic, pot aparea circumstante care sa scape de sub control.

Presedintele Libanului a minimalizat pericolul: „Israelul ne-a informat prin intermediul SUA ca nu au intentii agresive fata de noi si ca vor continua sa opereze in limita teritoriilor lor. Nici noi nu avem intentii agresive fata de ei.”

Totusi, tunelurile par a fi parte a unei strategii agresive a Hezbollah.

Israelul spune ca tunelurile violeaza rezolutia ONU prin care razboiul din 2006 cu Libanul a luat sfarsit si prin care gruparii Hezbollah i se interzice sa acumuleze armament si trupe. Cu toate acestea, rachetele Hezbollah au ajuns de 10 ori mai multe, la vreo 150 000, oferind gruparii mai multa putere militara decat 95% din natiunile lumii.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 259 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.