Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Premierul israelian Netanyahu despre terorism

Premierul israelian Netanyahu s-a intalnit cu jurnalistii straini si a discutat despre tunelurile Hezbollah de la granita de nord. El mai doreste ca lumea sa stie ca acum Israelul nu mai lupta cu terorismul doar pe teritoriul sau, ci, de asemenea, ajuta intreaga lume.

Premierul a profitat de oportunitate pentru a le spune reporterilor internationali despre cum se ocupa Israelul de cel mai mare dusman al sau, Iranul: „Luptam cu acel acord nuclear. A trebuit sa luptam contra tuturor puterilor din lume, dar sunt bucuros sa vad ca acum situatia s-a schimbat. Noi oprim incercarile lor de a-si crea un teritoriu continuu care sa fie sub dominatia lor prin faptul ca ii impiedicam sa se stabileasca din punct de vedere militar in Siria. Luptam in a-i opri sa faca aceasta. Apoi, desigur, trebuie sa-l impiedicam si pe reprezentantul lor, Hezbollah, din Liban, sa ne atace, prin tunelurile lor teroriste si rachetele lor de precizie.”

Netanyahu a mai aratat audientei sale felul cum Israel a oferit ceea ce Israelul numeste informatii fara precedent pentru stoparea atacurilor teroriste din lume.: „Iata un avion care pleaca din Sydnei la Abu Dhabi. SI a planuit sa-l doboare, facandu-l sa explodeze in aer. Am oferit informatia politiei australiene, iar ei au dejucat atacul. Au mai fost alte 40 astfel de atacuri, multe in aer, cele mai multe la sol, pe care le-am oprit pe toate continentele.”

Potrivit lui Netanyahu, eforturile Israelului de a pastra lumea in siguranta au adus si lumea araba mai aproape de statul evreiesc: „Evident, aceasta a creat o noua relatie intre Israel si lumea araba, relatie care iese la lumina.”

Netanyahu a amintit recenta sa vizita in Oman si cum israelienii care au participat la competitii in tari arabe au fost laudati acolo: „Tarile arabe inteleg precis ceea ce va spun acum, ca Israelul nu e dusmanul lor, ci un partener indispensabil pentru contracararea radicalismului si a terorismului care ii ameninta si pe ei ca si pe noi. Acestea sunt roadele agresiunii iraniene, care sunt amare, dar si dulci.”

El a mai mentionat si alte motive pentru care aceste tari devin tot mai prietenoase, cel mai de seama fiind tehnologia: „Isi doresc tehnologie pentru oamenii de rand, in toate, in domeniul sanatatii, al gestionarii apei, in IT si agricultura. Tehnologia noastra cuprinde cam totul, iar ei isi doresc sa-si dezvolte tarile prin aceasta tehnologie.”

Apoi, premierul le-a transmis reporterilor un mesaj pentru telespectatorii lor: „Stirea momentului e ca Israelul e o forta mondiala in contracararea islamului radical. Arabii, musulmanii inteleg aceasta si ei vor sa se apropie de noi. Israelul e o forta mondiala in tehnologia globala, fapt inteles de toata lumea.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 259 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.