Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

De ce e important ca Ierusalimul sa ramana unit si nedivizat?

Mai devreme l-am auzit pe Chaim Silberstein, un om care si-a pierdut nepotul de doar patru zile intr-un atac terorist. Fiica sa, Shira, e inca in spital. Silberstein a infiintat grupul Keep Jerusalem, dedicat pentru a mentine orasul unit.

Scriptura spune: Ierusalimul e o cetate asezata pe un munte... Ne aflam in acest moment pe Muntele Maslinilor si privim spre Muntele Sionului. Iata o panorama splendida a Orasului Vechi, iar in spate se afla Orasul Nou.

Chaim Silberstein, fondatorul si presedintele organizatiei Keep Jerusalem, este convins ca orasul trebuie sa ramana unit. Am petrecut ziua impreuna, privind Ierusalimul din puncte diferite pentru a-i intelege complexitatea.

„Ierusalimul, in geopolitica, sta asezat pe multa dezbinare, atat intre evrei, cat si intre natiunile arabe care sunt impotriva poporului evreu.”

Ierusalimul a fost cucerit de mai multe ori decat orice alt oras din istorie. Totusi, e singura capitala pe care poporul evreu a cunoscut-o. Lumea inca refuza a-l recunoaste ca fiind capitala evreilor, chiar daca acest lucru e mentionat de peste 640 de ori in Vechiul Testament, dar nu apare nici macar o data pe nume in Coran.

Ierusalimul e capitala Israelului. Stim ca, acum 3 000 de ani, imparatul David a cucerit Ierusalimul, si-a asezat resedinta aici si, de 4 000 de ani, evreii au avut suveranitate asupra pamantului din Israel. O mica parte dintre evrei au locuit dintotdeauna in Palestina, in Israel, vreme de secole, dar despre o repatriere a poporului evreu s-a vorbit doar in ultimii 150 de ani. Astazi privim Ierusalimul si il vedem crescand.

Din 1949 pana in 1967, Ierusalimul a fost divizat, iar Iordania controla zona estica.

In timpul Razboiului de Sase zile din 1967, Israelul a recastigat controlul. Silberstein m-a dus pe campul de bataie care a rasturnat situatia.

A fost esential sa castigam acest deal. Biblia numeste Ierusalimul cetatea marelui rege. Ierusalimul a avut multi regi.

In 1964, regele Hussein al Iordaniei a inceput constructia unui palat pe varful dealului aflat pe limita nordica a Ierusalimului. Razboiul de Sase Zile i-a stricat planurile. Acest loc e cunoscut nu pentru palatul regelui Hussein, ci al regelui Saul. De aici, de sus, e simplu de vazut de ce toti imparatii au dorit sa cucereasca acest deal. Privind spre est, inspre pustia Iudeii, in spatele pustiei sunt muntii Moabului, unde este Iordania astazi si putem vedea pana la Marea Moarta si valea Iordanului.

Silberstein crede ca arabii lucreaza pe trei fronturi principale in a incerca sa cucereasca Ierusalimul, acestea fiind prin forta, propaganda si la nivel diplomatic, dar si prin demografie. Ei mereu construiesc in Ierusalim structuri ilegale si au reusit sa creeze un teritoriu continuu care pleaca din Ramallah, din nord, prin Ierusalim, prin Orasul Vechi, pana la Betleem, in sud. Prin aceasta, au infiltrat un cal troian demografic in Ierusalim.

Zaharia 14 vorbeste despre ce se intampla aici, pe Muntele Maslinilor. Aici va fi un cutremur, vor fi razboaie si tot soiul de lucruri supranaturale se vor intampla aici. E pe cale sa se intample. Se va intampla in viitor, insa Zaharia isi sfarseste profetia spunand ca Ierusalimul va fi linistit. Intrebarea e cum vom ajunge acolo. Cred ca mentinerea unitatii Ierusalimului sub suveranitate israeliana sigur va aduce pacea Ierusalimului. Cu siguranta, acesta e un preludiu la evenimentul nemaipomenit pentru care speram si ne rugam sa aiba loc, si care va aduce pace deplina, atat Ierusalimului, cat si lumii intregi.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 259 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.