Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Prietenia dintre un rabin si un pastor creeaza o miscare

Israelul se bucura de multa sustinere in Statele Unite. Cel mai mare grup, Christians United for Israel, a crescut la peste 4 milioane de membri.

Totul a inceput cu o simpla prietenie, in urma cu 40 de ani. In fiecare an, CUFI isi aduce membrii la Washington D.C.

Pastorul John Hagee a fondat organizatia pentru a fi un avocat la nivel politic in favoarea Israelului. A trecut multa vreme din 1981, cand pastorul Hagee a cerut ajutor de la comunitatea de evrei pentru a putea tine prima seara in onoarea Israelului.

„In septembrie 1981, cand a apelat la comunitatea de evrei din San Antonio, cand a fost de acord sa ne reprezinte si a obtinut permisiunea lor pentru a organiza o seara prin care sa onoreze Israelul, daca nu reusea cu prima seara, n-ar mai fi fost alta si nici aceasta miscare, CUFI. Atunci a fost un moment crucial si rabinul a fost singurul care a putut sa obtina permisiunea din partea comunitatii de evrei.”

De ce a raspuns afirmativ rabinul Scheinberg?

„Fiindca am simtit ca acest pastor era persoana care spunea ceva si apoi trecea la treaba. Era o persoana de care am fost impresionat de la prima intalnire. M-au impresionat dedicarea, zelul, taria si curajul sau, dar si cunostintele sale.”

Recent, un eveniment organizat la Ministerul de Externe din Israel l-a onorat pe rabinul Scheinberg. David Nekrutman spun ca rabinul e responsabil pentru daramarea zidului dintre crestini si evrei.

„Din partea evreiasca, a avea un rabin ortodox care sa accepte un pastor evanghelic in 1981 era ceva nemaiauzit. Relatiile dintre evrei si crestini erau, de obicei, intre catolici, protestanti si evrei reformati sau conservatori, impreuna cu cativa rabini ortodocsi din mediul academic. La nivel de baza, insa, nimeni n-a auzit nimic din toate acestea, dar rabinul Scheinberg a schimbat istoria peisajului iudeo-crestin asa cum il vedem azi.”

Nekrutman mai spune ca prietenia dintre un rabin ortodox si un pastor evanghelic a lasat in urma o mostenire bogata: „In 1981, el a acceptat o relatie care a durat 38 de ani, iar 37 de seri in onoarea Israelului s-au tinut la biserica Cornerstone si a influentat milioane de crestini sa organizeze seri in onoarea Israelului. A strans fonduri in valoare de peste 100 milioane de dolari pentru cauzele israelienilor si ale evreilor si totul fiindca un rabin a acceptat.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 259 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.