Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Ajutarea minoritatilor persecutate in Orientul Mijlociu

Jalil Dawood a crescut intr-o familie crestina in Bagdad, in Irak. Insa, din cauza persecutiei si a razboiului el a parasit tara in 1982. In prezent, conduce Biserica Araba din

Dallas. El mai este si fondatorul organizatiei World Refugee Care care aduce speranta si vindecare refugiatilor din Orientul Mijlociu, Africa si Europa.

George Thomas: Jalil e cu noi via Skype. Va multumesc ca ati acceptat invitatia noastra. De ce e importanta aceasta lege semnata de presedinte?

Jalil Dawood: Va multumesc. Fiti binecuvantati! Legea este importanta deoarece problema are doua aspecte. Primul aspect este al celor ramasi, iar al doilea e cel al refugiatilor care au plecat deja. Aceasta lege ii va ajuta pe cei care au ramas, ii va proteja pentru a putea trai in pace si sa se sustina in tara. Aceasta lege este un pas important pentru a implini toate aceste teluri. Celalalt aspect priveste oamenii care au plecat. Ii vom putea ajuta pe cei care au plecat. Sunt refugiati in tarile invecinate care asteapta de cinci-zece ani. Ne rugam si pentru ei.

George Thomas: Vorbiti-ne despre suferinta crestinilor si a altor minoritati in Irak si Siria. Cum se descurca?

Jalil Dawood: Ei se lupta cu probleme financiare, incearca sa o ia de la capat, sufera din cauza presiunilor, din cauza persecutiilor. Legea se refera si la siiti. Ei se pot intoarce acasa intr-o tara numeroasa. Insa, crestinii nu au unde sa mearga. Ei au nevoie de ajutor, au nevoie de speranta, au nevoie de oameni care sa le fie alaturi in astfel de vremuri. Acesta este un mare inceput. S-au alocat 300 de milioane de dolari pentru infrastructura. Este un inceput bun. Presedintele celei mai marete tari din lume este alaturi de ei si asta e minunat.

George Thomas: Ce rol ar putea avea Biserica in aceasta situatie, in Statele Unite dar si in Orientul Mijlociu?

Jalil Dawood: Ajutorul trebuie distribuit in mod egal in randul tuturor denominatiilor. Acest ajutor ar trebui sa ajute oamenii sa traiasca, sa supravietuiasca. Organizatia noastra incearca sa ii ajute in aceasta privinta. De Craciun, avem un program destinat copiilor si persoanelor stramutate. Vrem sa le dam speranta si sa fim alaturi de ei pentru ca am fi putut sa fim noi in situatia lor. America este alaturi de ei. Vrem ca ei sa fie lumina si sare intre ceilalti de acolo.

George Thomas: In consecinta, poate Biserica din Orientul Mijlociu sa revina la situatia avuta anterior?

Jalil Dawood: Niciun cuvant de la Dumnezeu nu este lipsit de putere. Vine Craciunul si cu totii cunoastem povestea de Craciun si modul in care Dumnezeu creeaza lucruri care nu au existat in prealabil. Ne rugam ca Biserica sa fie prezenta acolo. Insa, oamenii care au ramas au nevoie de ajutor. Este ca un monstru cu doua capete. Trebuie sa ne rugam pentru ei, sa ii sustinem si sa vedem cum lucreaza Domnul prin oamenii de acolo.

George Thomas: Jalil, iata ultima intrebare. Cum pot telespectatorii sa ajute organizatia dvs si pe alti lucratori care se afla pe teren si incearca sa ajute?

Jalil Dawood: Fiti binecuvantati voi si Biserica din America. Datorita voua suntem binecuvantati, suntem multumitori Domnului pentru ca ne iubeste si ne binecuvanteaza din belsug si ca putem binecuvanta si pe altii. Noi, de la organizatia noastra sponsorizam hranirea oamenilor din tarile invecinate care se lupta pentru supravietuire, care sunt persecutati si care se afla chiar si in afara Irakului. Trebuie sa cerem guvernului sa protejeze acele minoritati in tara si peste hotare. Trebuie sa le acordam si sprijin material. Astfel, ei vor supravietui si vor sti ca nu au fost uitati, ci noi ii iubim si le purtam de grija.

George Thomas: Da, acesta este un fapt important. Jalil Dawood, va multumesc pentru tot ce faceti pentru Imparatie si pentru ca ati participat la emisiune.

Jalil Dawood: Fiti binecuvantati. Multumesc.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 753 - decembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.