Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

John Bolton s-a intalnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu

Consilierul de securitate nationala John Bolton a vizitat si Israelul pentru a risipi temerile legate de retragerea trupelor americane din Siria si a inteles ca Iranul e ingrijorarea cea mai mare a Israelului.

Consilierul american pe probleme de securitate, John Bolton, s-a intalnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

John Bolton: Domnule prim-ministru, sub conducerea dvs. si a presedintelui Trump, avem acum cea mai buna relatie dintre SUA si Israel din istoria noastra. In ce ne priveste pe noi, suntem hotarati sa o continuam.

Bolton a sosit pe fundalul deciziei presedintelui Trump de a retrage 2 000 de soldati americani din Siria.

John Bolton: Avem problema conflictului din Siria, care e chiar la granita voastra. Vom discuta despre decizia presedintelui de retragere a trupelor, dar o vom face dinspre nord-estul Siriei si intr-un mod in care ne vom asigura ca SI e infranta si nu isi va mai reveni ca sa devina din nou o amenintare.

Anuntul a generat ingrijorari in Israel si temeri printre aliatii SUA, kurzii, care au luptat impotriva SI.

Bolton spunea ca SUA va avea grija de prietenii sai.

John Bolton: Ne vom asigura ca apararea Israelului si a altor prieteni din regiune va fi garantata. Vom avea grija de aceia care au luptat cu noi impotrivaSI si a altor grupari teroriste.

Netanyahu i-a multumit lui Bolton pentru sustinerea presedintelui Trump fata de Israel si s-a oferit sa-i arate granita de nord a Israelului cu Siria, pe inaltimile Golan.

Benjamin Netanyahu: Inaltimile Golan reprezinta o pozitie extrem de importanta pentru securitatea noastra si cred ca, atunci cand veti fi acolo, veti putea intelege perfect de ce nu vom parasi niciodata acel loc si de ce e important ca toate natiunile sa recunoasca suveranitatea Israelului peste Inaltimile Golan.

Israelul a capturat platoul Golan in ultimele doua zile din Razboiul de Sase Zile din 1967. Acum, Iranul incearca sa preia pozitii de-a lungul acelei granite.

Iranul are ambitia sa cladeasca o imensa, i-as spune autostrada, prin Siria si Irak, ca sa-si poata aduce trupe de la granita Iranului in Siria, catre Liban si la Inaltimile Golan.

Fostul ambasador ambasador israelian la ONU, Dore Gold, spune ca aceasta va face rau Israelului: „Israelul e ingrijorat ca aceasta retragere ar putea deschide un coridor pe care iranienii vor atat de mult sa-l construiasca.”

Pentru moment, pare ca trupele raman pe loc, dar Israelul si regiunea asteapta sa vada care va fi urmatoarea actiune a presedintelui Trump.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 261 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: israel, sua, benjamin netanyahu

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.