Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Joel Rosenberg vorbeste despre impactul mesajului lui Pompeo in Orientul Mijlociu

Renumitul autor si analist in Orientul Mijlociu Joel Rosenberg a fost si el la Cairo pentru a auzi discursul secretarului american de stat Mike Pompeo. Am vorbit cu Rosenberg despre semnificatia acestuia pentru Orientul Mijlociu.

Chris Mitcehll: Joel, secretarul de stat american Mike Pompeo a avut un discurs puternic. Am fost acolo la biserica pe care presedintele el-Sisi a cladit-o pentru Biserica Copta. Cum ai analiza discursul in sine?

Chris Mitcehll: Care natiuni credeti ca vor construi aliante in Orientul Mijlociu, de o parte sau de alta a baricadei?

Joel Rosenberg: De partea negativa este Rusia, cladind o alianta cu Iranul si Turcia. Aceasta e o problema grava, fiindca Turcia e un aliat NATO si totusi nu se poarta ca un aliat. Construiesc aliante cu Rusia si cu Iranul, ceea ce nu e bine. De cealalta parte avem SUA, in alianta cu Israel, Egipt, Iordania, Arabia Saudita, EAU si alte state din Golf care sunt impotriva amenintarii Iranului. Acestea sunt cele doua tabere care se contureaza. As spune ca nu sunt aliante pe deplin formate, dar, in ansamblu, exista o alianta vestica, pozitiva, condusa de SUA, si o alianta estica, cu Rusia, Iran si Turcia, care, cred, prevesteste rau si pericol pentru SUA si aliatii ei.

Chris Mitcehll: Joel, cum se pot ruga oamenii pentru ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu? Aceasta nu afecteaza doar regiunea de aici, ci intreaga lume. Joel Rosenberg: Crestinii de aici, din Egipt, se simt tare incurajati. Asa este, tinand seama ca intampina mari probleme. Tara aceasta incearca sa faca o multime de schimbari. Ne-am intalnit insa cu 30 de lideri seniori ai bisericii egiptene, ortodoxa si protestanta si ei se simt incurajati. Il vad pe presedintele lor ca lupta contra terorismului, a extremismului si ca le-a cladit cea mai mare biserica din Orientul Mijlociu si s-au inviorat.

In timp ce calatoream prin regiune, evanghelici fiind, auzeam de alte comunitati crestine care se simt incurajate, dar, sa nu uitam, suntem in Orientul Mijlociu si aici s-au intamplat si vor continua sa se intample lucruri rele. Trebuie sa stam de partea fratilor si surorilor nostri crestini, dar trebuie sa ne si rugam ca aceasta alianta dintre Israel, Egipt, Iordania, Arabia Saudita, Emiratele, statele din Golf si SUA ca lider, sa se consolideze puternic, fiindca, daca va fi asa, de aici poate iesi mult bine.

Chris Mitcehll: Joel, ne vom ruga cu siguranta. Multumim pentru analiza ta si pentru ceea ce faci aici, in Orientul Mijlociu, pentru a aduce reconciliere.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 261 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: sua, mike popmeo

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.